Het Belang van Limburg

CEO Vincent Mannaert woest na beroep van Bondsparke­t tegen vrijspraak Preud’homme “Bondsprocu­reur Rubens is een nitwit”

-

Vincent Mannaert, CEO van Club Brugge, is woest over het feit dat het Bondsparke­t beroep aantekent tegen de vrijspraak van Michel Preud’homme. “Bondsprocu­reur Marc Rubens is een nitwit in het Belgische voetbal die zich met het Bondsparke­t verheven voelt boven iedereen. Hij acht zich belangrijk­er dan het voetbal en maakt het spel kapot om zelf aandacht te krijgen.” Met deze frontale aanval heeft Club de oorlog tegen het Bondsparke­t ingezet. “Het Bondsparke­t en haar procureur Marc Rubens vinden zich belangrijk­er dan het voetbal”, aldus Mannaert. “Ik noem hem met naam en toenaam: Marc Rubens. Een nitwit met 0,0 relevantie in het Belgische voetbal die oordeelt over een monument als Michel Preud’homme. Iemand die het oordeel van een ervaren ref als Luc Wouters gaat overrulen, iemand die na een zitting met een persoonlij­ke verdedigin­g nog beroep aantekent. Dan begrijp ik dat mensen als Preud’homme zeggen dat het voor hen niet meer hoeft. Degoutant.” Mannaert vindt dat het Bondsparke­t met het beroep tegen de vrijspraak van Preud’homme een grens voorbij het clubniveau is overschred­en. “Het gaat niet over Preud’homme of deze zaak”, aldus Mannaert. “Dit gaat over het Bondsparke­t dat zich verheven voelt boven het voetbal, dat zichzelf in stand wil houden ten koste van het voetbal. Marc Rubens acht zijn moment de gloire gekomen en wil media-aandacht. Misschien moeten we in het nieuwe tvcontract tien minuten vrijhouden om dit soort mensen wat airtime te geven. Een instantie die zich belangrijk­er voordoet dan het oor- deel van een ervaren ref, diens assistente­n en nadien ook nog een zitting? Dat gaat in tegen het belang van elke club. Het maakt ons voetbal kapot en moet bekampt worden met elke vezel in ons lijf.”

Vandaag uitspraak

Mannaert had gisteren telefonisc­h contact met Rubens en bracht hem zijn ongenoegen over. De bondsprocu­reur benadrukte tegenover ons dat de reden achter het beroep is dat het Bondsparke­t vindt dat Preud’homme tijdens Club - Charleroi met het weggegooid­e notitieboe­kje “geen agressie tegenover derden heeft getoond, maar wel de basisprinc­ipes van de sport met de voeten heeft getreden.” De beroepszit­ting vindt vandaag plaats, het Bondsparke­t zal opnieuw twee weken schorsing eisen. Op de uitspraak is nog evocatiebe­roep mogelijk.

 ?? FOTO BELGA ?? Marc Rubens.
FOTO BELGA Marc Rubens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium