Het Belang van Limburg

“Niet dezelfde fout maken”

Gelko Hasselt is op zijn hoede bij start van play-offs

- Jo TREKELS

Het is voor Hasselt. Een week na de draw tegen Halle-Gooik begint Gelko met drie punten achterstan­d aan de play-offs. Eerste opdracht vanavond (21.15 uur): thuis Antwerpen verslaan. “Het speelschem­a oogt mooi, maar we mogen niet dezelfde fout maken als vorig jaar”, waarschuwt coach Frank Luypaert.

moneytime

Het oude systeem, met halve finales en finales, ging op de schop. Voor het tweede seizoen op rij wordt er om de kampioen aan te duiden een mini-competitie afgewerkt met de top vier. De punten werden vooraf gehalveerd. Het speelschem­a zit iets anders in elkaar dan vorig jaar en dat bevalt Hasselt wel. “We mogen, net als Halle-Gooik, starten met een thuismatch”, legt coach Luypaert uit. “Dat is altijd een voordeel. Nadien trekken we naar het nummer vier, op papier is dat een gunstig vooruitzic­ht. Op speeldag drie zouden we dan thuis HalleGooik mogen bekampen.”

Zes zeges

In het ideale scenario is Hasselt dan zes punten rijker en speelt het, enkele dagen na de bekerfinal­e, tegen hetzelfde Halle-Gooik voor de koppositie. “Eigenlijk wil ik daar nog helemaal niet aan denken”, is Luypaert op zijn hoede voor decompress­ie. “Onze focus moet nu op Antwerpen liggen. Vorig seizoen hebben we de fout gemaakt om te veel aan de tweede confrontat­ie met Halle-Gooik te denken en leden we fataal puntenverl­ies in Charleroi. Dat mag ons niet opnieuw overkomen. We beseffen ook dat we zeker vijf en wellicht zes overwinnin­gen nodig hebben om de titel te pakken. We moeten alle matchen serieus aanpakken want ze zijn allemaal even moeilijk.”

In stijgende lijn

Antwerpen dus. In de competitie won Hasselt tweemaal relatief vlot van de verjongde Sinjoren: 7-2 thuis en 1-4 in de Lotto Arena. “Als we de mentalitei­t van in de Lotto Arena onlangs of van vrijdag tegen Halle-Gooik tonen, dan maken we een erg goede kans op de zege”, denkt de Zaventemme­naar. “Maar in een topmatch spelen details en de vorm van de dag altijd een grote rol. Antwerpen speelde vrijdag verrassend met hun beloftenpl­oeg tegen Roselies. Dat toont voor mij aan dat ze geen schorsinge­n meer wilden oplopen en, hoewel de titel niet meer haalbaar is voor hen, met veel ambitie aan de play-offs starten. We weten dus wat ons te doen staat. Onze prestaties gaan al twee jaar in stijgende lijn, we moeten in die flow blijven.”

 ?? Foto GMAX ?? Enkele weken geleden zegevierde Hasselt in de Antwerpse Lotto Arena met 1-4. Gonzalo Galan Carsi was toen een van de smaakmaker­s.
Foto GMAX Enkele weken geleden zegevierde Hasselt in de Antwerpse Lotto Arena met 1-4. Gonzalo Galan Carsi was toen een van de smaakmaker­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium