Het Belang van Limburg

“Het wordt alles of niets” Hasselt en Bocholt strijden voor plek in finale van de play-offs

- Ivo KWANTEN

Bij de vrouwen is Sint-Truiden één speeldag voor het einde van de play-offs al zeker van deelname aan de finale. Wie de tegenstand­er in die eindstrijd wordt, weten we zaterdagav­ond na het duel tussen Hasselt en Bocholt. De Noord-Limburgse meisjes hebben genoeg aan één punt, Initia moet winnen om die finale te halen. “Het wordt alles of niets”, beseft Initia-speelster Sam Robyns. Pikant detail: Sam trekt volgend seizoen, samen met haar zus Edel, naar... rivaal Bocholt. “En dan? Ik verdedig nu de kleuren van Hasselt en het is mijn sportieve plicht om er alles aan te doen om afscheid te nemen met een Belgische titel.”

Hoewel Robyns naar een grote concurrent trekt, wordt haar dat niet kwalijk genomen bij Initia. “Ik heb vanuit de spelersgro­ep geen slechte reacties gekregen”, aldus Sam. “En dat is ook zo voor Edel. Onze beslissing om te vertrekken was misschien verrassend voor sommige mensen. Initia is immers de club waar we alles geleerd hebben en waar we veel kansen gekregen hebben. Maar onze ploegmaats toonden begrip. Dat Reanata Jatulevice, Aurelie Bemelmans en Klaudia Obrusik er na dit seizoen mee stoppen, heeft onze keuze voor Bocholt mee bepaald. Ik wil volgend seizoen opnieuw in een team spelen dat meedoet voor de prijzen. En dan denk ik dat ik bij Achilles aan het juiste adres ben.”

Versterkin­g?

Initia ziet naast T1 Johan Smeets en T2 Walter Peeten vijf speelsters van de A-kern vertrekken. En dat zorgt ook voor twijfels bij Linda Vallen, die haar overeenkom­st nog niet verlengd heeft.

“Ik zou niets liever doen dan bij Hasselt blijven”, zegt de Nederlands­e. “Leuke, gezellige club, maar er liggen voor de clubdirige­nten een aantal uitdaginge­n klaar. Er móet versterkin­g komen want ik heb helemaal geen zin om volgend seizoen tegen de degradatie te spelen. Bij de beloften zitten best een aantal goede speelsters, maar je kan van deze jonge meisjes niet verwachten dat ze meteen het gewicht van de ploeg zullen dragen.”

.

 ?? FOTO FOTOMAKERS ?? Sam Robyns (r) wil bij Initia afscheid nemen met de titel.
FOTO FOTOMAKERS Sam Robyns (r) wil bij Initia afscheid nemen met de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium