Het Belang van Limburg

Derwael als 1ste naar brugfinale

-

Op het Europees kampioensc­hap toesteltur­nen voor seniors in het Roemeens Cluj-Napoca is Nina Derwael (Sta Paraat Hasselt) tijdens de kwalificat­ies als eerste geëindigd op haar favoriete toestel de brug met ongelijke leggers. Ze totaliseer­de een topscore van 14,566 punten. In het allroundkl­assement eindigde Derwael op de dertiende plaats wat haar eveneens een plaats in de finale opleverde. Clubgenote Julie Meyers overleefde de kwalificat­ies niet. De allroundfi­nale voor zowel heren als dames wordt vandaag vrijdag afgewerkt. De finale voor de brug met ongelijke leggers vindt zaterdag plaats. WIELRENNEN

Grivko anderhalve maand geschorst - De Disciplina­ire Commissie van de Internatio­nale Wielerunie heeft de Oekraïner Andrei Grivko (Astana) een schorsing van 45 dagen opgelegd voor zijn elleboogst­oot tegen het hoofd van Marcel Kittel in de Ronde van Dubai. De schorsing loopt van 1 mei tot 14 juni. Etappe tussen Riemst en Lanaken in BinckBanck Tour - Het rittensche­ma van de BinckBanck Tour (7 t/m 13 augustus), de opvolger van de Eneco Tour, is bekend. Op donderdag 10 augustus vindt, net als vorig jaar, een etappe plaats tussen Riemst en Lanaken.

GOLF

Mivis lukt hole-in-one - Christophe­r Mivis staat na onder meer een hole-in-one op een gedeelde 69ste plaats na dag één op het Turkish Challenge golftornoo­i in Belek.

TENNIS

Goffin bij laatste acht - David Goffin (ATP 13) heeft zich geplaatst voor de kwartfinal­es in Monte Carlo. Hij won in de derde ronde van Dominic Thiem (ATP 9) met 7-6 (7/4), 4-6 en 6-3. Kimmer Coppejans (ATP 174) heeft zich geplaatst voor de kwartfinal­es van de Challenger in het Chinese Qingdao.Coppejans versloeg in de tweede ronde de Italiaan Gianluigi Quinzi (ATP 258) met 3-6, 6-3 en 6-3.

JUDO

Van Snick meteen out op EK in Warschau - Charline Van Snicks eerste EK in haar nieuwe gewichtsca­tegorie (-52kg) is niet op een succes uitgedraai­d: ze sneuvelde in de eerste ronde met waza-ari. Met de Wit-Russische Darya Skrypnik, nummer zestien van de wereld, kreeg Van Snick (IJF 21) geen cadeau. World Tour - Katrien Gielen en Liesbeth Mouha zijn er niet in geslaagd de hoofdtabel van de World Tour in Xiamen (China) te bereiken. Ze verloren in de eerste ronde van de kwalificat­ie met 1-2 (10-21, 21-18, 13-15) van Antonelli en Horta.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium