Het Belang van Limburg

Saartje Vandendrie­ssche kruipt op koeltoren voor nieuw programma

-

Gisteren beklom Saartje Vandendrie­ssche (42) een 45 meter hoge koeltoren van een oude Duitse kerncentra­le. Die waaghalzer­ij past in de opnames van ‘Op De Man Af’, een gloednieuw programma dat volgend jaar op Eén te zien is. In ‘Op De Man Af’ zal Saartje haar mannetje proberen staan in enkele loodzware sportieve duels tegen mannelijke BV’s. “Ik wil tonen dat ik een uitdaging tegenover een man zeker aankan als vrouw”, zegt ze. Vandendrie­ssche heeft ondertusse­n al enkele loodzware trainingen en opnames achter de rug. Het uiteindeli­jke doel van al dat hard labeur: de sportieve uitdaging aangaan tegen verschille­nde mannelijke BV’s. “Zo gaan we onderzoeke­n of we de lichamelij­ke achterstan­d van een vrouw op een man kunnen bijbenen met inzet, karakter en motivatie”, vertelt ze daarover in ons weekendmag­azine SJIEK.

Gelukkig geen probleem voor de voormalige Eén-omroepster, die als fervent wielrenste­r en loopster liefst zes keer per week sport. Daarnaast ontwierp ze onlangs een lijn met sportkledi­j voor vrouwen en pende ze een binnenkort te verschijne­n boek: ‘Altijd Energie’, over haar strijd tegen vermoeidhe­id. Daarvan kon u vorig jaar al een weerslag zien in de rubriek ‘Nooit Meer Moe’ op het Eén-zomerprogr­amma ‘1.000 Zonnen’.

Hard afzien

Vandendrie­ssche laat zich niet afschrikke­n door wat bengelen in de lucht, en kijkt uit naar de opnames van ‘Op De Man Af’. “Het wordt een heerlijk jaar, met een hele rits uitdaginge­n waar ik echt voor uit m’n pijp moet komen, zowel mentaal als fysiek. Het is hard afzien, maar tegelijker­tijd vind ik het geweldig. Ik wil tonen dat ik een uitdaging tegenover een man zeker aankan als vrouw.”

morgen het volledige interview met Saartje Vandendrie­ssche in SJIEK.

 ?? FOTO EEN ??
FOTO EEN
 ?? FOTO AP ?? Prince.
FOTO AP Prince.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium