Het Belang van Limburg

IJSKOUDE DOUCHE VOOR UNITED

LOMMEL MOET BEHOUD OP SLOTDAG VEILIGSTEL­LEN OP VELD OH LEUVEN

- Piet DINGENS

Geen champagne, maar een ijskoude douche voor Lommel United vrijdagavo­nd. Dankzij een schitteren­de knal van Yagan trok Cercle Brugge diep in de tweede helft het laken naar zich toe: 0-1. Voor Lommel rest eventueel nog een vangnet in Leuven, maar dat maakte het immense verdriet van de Limburgers er niet minder om. “Toch zullen we er op de slotdag nog alles aan doen om ons te handhaven”, probeerde Tom Van Imschoot er na afloop de moed nog in te houden. Om het belang van dit cruciale duel nog extra te illustrere­n, liet stadionspe­aker Johnny Bastiaens you’ll never walk alone van Gerry and the Pacemakers nog even los op het door een happy hour opgewarmd publiek. Het zinderende en kolkende Soevereins­tadion leek helemaal klaar voor een legendaris­che avond én nacht. Maar het draaide dus anders uit. Cercle nam vanaf het begin het initiatief en weerde zich als een duivel in een wijwaterva­t. Het elftal van José Riga creëerde ook enkele dotten van kansen. Die werden door Yagan en de kundige maar onberekenb­are

MBoyo echter vakkundig de nek omgedraaid. Pas met de pauze in zicht pakte de thuisploeg uit met enkele schuchtere pogingen, die hun doel ver misten. Tom Van Imschoot: “In de eerste helft kwamen we totaal niet in ons spel. Waren het de zenuwen of waren we misschien een beetje té zeker? De waarheid zal wel zijn dat we als ploeg niet voldoende gerecupere­erd waren van de maandagwed­strijd tegen Tubeke en dat zag je ook duidelijk bij enkele jongens. Wij mochten dan ook blij zijn dat we met een blanke stand de rust haalden.”

Maar Lommel kwam opgepept uit de kleedkamer en Cercle ontsnapte vroeg in de tweede helft ook aan een achterstan­d. Eerst toen Lambot in de eigen zestienmet­er struikelde en met zijn hand de bal beroerde. Ref Van Damme loste het op door een onbestaand­e aanvallend­e fout van Bertjens te fluiten.

United drukte nu vol door en keeper Nardi moest alles uit de kast halen op een loeier van Molenbergh­s en een poging van Bertjens. “Toen hadden we net als Cercle vóór de rust het verschil kunnen maken”, schudde Van Imschoot mistroosti­g het hoofd. “Maar het nodige tikkeltje geluk ontbrak en toen ik het eigenlijk niet meer verwachtte, viel de winnende treffer dan toch. Helaas voor ons aan de verkeerde kant.”

En dus werd bezoeker Yagan de gevierde held van de avond. Met een heerlijke verre trap zette hij een kwartier voor tijd een enorme domper op de verhoopte Lommelse feestvreug­de en stond het bezoekende supporters­vak in lichterlaa­ie. Die mokerslag kwam een ontredderd United niet meer te boven. De immense teleurstel­ling in het lokale kamp was na afloop dan ook onbeschrij­flijk.

“Op papier was deze wedstrijd makkelijke­r dan die van volgende week in Leuven, besefte Van Imschoot. “Maar we hebben in deze play-downs al meermaals getoond dat moeilijk ook kan. Het komt er nu op aan om heel goed te recuperere­n en op training te zien wie nog de fitste indruk maakt. En dan zit er maar één zaak op: winnen in Leuven. Makkelijke­r gezegd dan gedaan, maar zo liggen de kaarten nu.”

Er zit nu maar één zaak op: winnen in Leuven

Tom VAN IMSCHOOT

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? De ontgoochel­ing in het Lommelse kamp stond in schril contrast met de vreugde in het Cercle-kamp.
FOTO DICK DEMEY De ontgoochel­ing in het Lommelse kamp stond in schril contrast met de vreugde in het Cercle-kamp.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium