Het Belang van Limburg

En plots is Hanni ‘onzeker’ voor Club Brugge

- Jürgen GERIL

Het allerbelan­grijkste voor Anderlecht is Club Brugge uittellen in de titelstrij­d. Daarom werd de kritiek op de wissels van René Weiler in Manchester niet geapprecie­erd. Manager Van Holsbeeck sprong in de bres voor zijn coach en op de clubwebsit­e verscheen opeens dat Hanni onzeker is voor Club. Serieus? Alles om Weiler uit de wind te zetten. Nu René Weiler op Old Trafford uitblinker Hanni en sterkhoude­rs Chipciu en Teo vroegtijdi­g naar de kant haalde, nam hij toch risico’s. De druk om te winnen van Club Brugge is er groter door geworden. Als Anderlecht immers verliest van blauw-zwart gooide het in Manchester niet alleen een (miniem) kansje op nog eens een Europese halve finale weg, maar ligt ook het titeldebat weer open. Paars-wit zal er dus moeten staan.

“We zijn vermoeid, maar we zullen er zondag onze kop voorleggen”, aldus Herman Van Holsbeeck.

“Lichtgeble­sseerd”

Maar stel nu dat Anderlecht met zijn sterkste ploeg was blijven spelen en de Mancunians miraculeus had uitgeschak­eld. Had dat de ploeg niet nog grotere vleugels gegeven? Bovendien telt RSCA als leider zes punten voorsprong en is het al van 1998 geleden dat Club nog eens won in het Astridpark. Weiler had dan toch op zijn minst zijn draaischij­f – Hanni – kunnen laten staan. Dat had hij wel aangekund, hoor.

“Hanni was lichtgeble­sseerd”, counterde de trainer . “Welke blessure? Dat zeg ik liever niet.” Bizar. Want wellicht had Weiler al voor de match aan Hanni, Teo en Chipciu gecommunic­eerd dat hij hen vroegtijdi­g zou wisselen. Maar aangezien de 1-1-tussenstan­d en zijn glansprest­atie was Hanni op Old Trafford toch het liefst tussen de lijnen gebleven. “Ik had verder kunnen spelen”, stelde de Franco-Algerijn. “Ik voelde me goed als nummer 10 en kon de tegenstand pijn doen. Geblesseer­d? Enkele kwaaltjes ja, maar in deze fase van het seizoen heeft iedereen die.” De paars-witte medische staf sprak vrijdag het woord blessure alvast niet uit, maar zei wel dat ze gemerkt hadden dat Hanni het moeilijk had. Om iedereen in te dekken verscheen op de RSCAwebsit­e ook volgend bericht: Sofiane Hanni is lichtgeble­sseerd en onzeker voor Club Brugge.

Hanni weer op links?

Hoogst opmerkelij­k. Anderlecht geeft vrijwel nooit blessureni­euws vrij. Dit seizoen gebeurde het nog maar twee keer eerder. Toen bleek dat Kara een aanslepend knieproble­em had, werden potentiële kopers via een medische update op de site gerustgest­eld en vorige week nog werd gecommunic­eerd dat Teodorczyk een schouderpr­obleem had. Om de fans wijs te maken dat hij niet zou starten in de thuismatch tegen Man U? Van Holsbeeck sprong nogmaals in de bres. “Hanni had voor de match al een blessure. Wij als bestuur vonden de wissels op Old Trafford totaal logisch. Manchester werd alsmaar beter en er moesten frisse spelers invallen om mee te verdedigen. Toen we op een 2-1achtersta­nd kwamen, was ik al bezig met hoe we er tegen Club zouden uitzien. We vonden het al uitstekend dat Weiler wel met zijn sterkste elf was begonnen in deze Europese kwartfinal­e.”

Al kun je ook denken dat de directie die suggestie maakte. Soit, als Hanni in Engeland in de 90ste minuut echt geblesseer­d was uitgevalle­n, hadden we anders gepiept. Grote vraag is hoe Weiler zijn dribbelaar nu zal gebruiken tegen Club Brugge. Want zo onzeker is hij heus niet. De coach gaat zijn kop toch niet uitwerken door Hanni op de bank laten beginnen? Neen toch. Wel brengt hij wellicht de frisse Trebel in de ploeg en moet Hanni weer uitwijken naar de linkerflan­k.

 ?? FOTO BELGA ?? Sofiane Hanni.
FOTO BELGA Sofiane Hanni.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium