Het Belang van Limburg

Oostende geeft Anderlecht duwtje in de rug

- Michael VAN DAMME

Anderlecht kan zondag een reuzenstap zetten naar de titel. Dan bedraagt de kloof met tweede AA Gent immers acht punten. De Buffalo's bleven ondanks een knappe partij tegen KV Oostende steken op een gelijkspel (1-1) en dat is gezien de riante voorsprong van paarswit niet genoeg. AA Gent en KV Oostende serveerden een uitstekend­e en onderhoude­nde partij, niemand verdiende twee punten te verliezen, maar play-off 1 draait om efficiënti­e. AA Gent en Oostende hielden elkaar in het eerste kwartier in evenwicht, daarna duwden de Buffalo's even heel hard door met onder meer een geweldige kopbalkans voor Perbet. De Fransman stond na een heerlijk gedraaide voorzet van Milicevic vrij tussen de twee centrale verdediger­s, maar Proto zei dankuwel voor de veel te centrale kopbal. Proto bewees dat hij niet zomaar op basis van zijn status weer in doel staat bij KVO, want hij redde ook fantastisc­h op een kop/schouderba­l van Mitrovic na een corner en een vrije trap van Milicevic net onder de lat, al was ook die iets te centraal. In deze fase had het moeten gebeuren voor AA Gent, want daarna nam Oostende weer het heft in handen.

Prijs betalen

De tweede helft zat net als de eerste goed onder stoom. Opnieuw liet Perbet de beste kans liggen. Kubo zette na een knappe steal in de hoek goed voor. De vrijstaand­e Perbet plaatste er in één tijd zijn schoen tegen, maar de bal likte de paal. Het moest snel gaan, maar als de bal gekadreerd was, was dit altijd doelpunt. AA Gent betaalde een prijs voor het missen van de kansen, dit keer de allerhoogs­te. Asare liet zich centraal aftroeven door Canesin, die een mooie dieptepass verstuurde. Franck Berrier keilde de bal heerlijk via de lat binnen: 0-1.

AA Gent heeft sinds de wintermerc­ato wat jongens rondlopen die het verschil kunnen maken zoals Kalu. Bij zijn eerste baltoets leverde hij al een assist af voor Kubo, die met links keurig binnentikt­e. Een schot in de roos, maar de kans dat hij de kampioenen­maker wordt voor AA Gent kan zondag serieus slinken.

 ?? FOTO BELGA ?? Oostende zorgt ervoor dat de kloof tussen Anderlecht en tweede Gent zondag al acht punten kan zijn.
FOTO BELGA Oostende zorgt ervoor dat de kloof tussen Anderlecht en tweede Gent zondag al acht punten kan zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium