Het Belang van Limburg

“Alleen tevreden met wereldtite­l”

-

Winnen. Het was de rode draad in de carrière van Stefan Everts. Ook als teammanage­r bij Suzuki legt hij de lat hoog. “Ik ben dit jaar alleen tevreden met de wereldtite­l MX2”, legt

heel wat druk op Jeremy Seewer.

The Legend

Stefan Everts pakte in 1991 zijn eerste van tien wereldtite­ls. In de 125cc, op een Suzuki. Nu wil hij het Japanse merk opnieuw een trofee bezorgen in de lichtste klasse. De man die daarvoor moet zorgen, is Jeremy Seewer (22). De Zwitser - vorig jaar vice-wereldkamp­ioen achter de ongenaakba­re Herlings - staat na vijf GP’s tweede in het WK, op negen puntjes van leider Jonass. “We zitten op schema, al heeft Jeremy hier en daar wel wat kansen laten liggen”, zegt Everts. Seewer is een verstandig­e rijder, eentje die zelden gekke dingen doet. “Aan de ene kant is dat goed, want het seizoen is erg lang. Nu al onnodige risico’s nemen, is niet nodig”, beseft Everts. “Aan de andere kant: volgend seizoen moet hij overstappe­n naar de MXGP. Dit is dus zijn laatste kans. Het móet dit jaar dus gebeuren.”

Vijf tegen één

Grootste concurrent voor de wereldtite­l is Pauls Jonass. De Let, die enkele jaren geleden bij KTM werd binnengeha­ald door..., jawel, Stefan Everts. “Ik heb toen inderdaad op zijn komst gehamerd”, aldus Everts. “Ik werkte toen heel nauw samen met Jonass. In feite heb ik het mezelf nu dus moeilijk gemaakt door hem toen te begeleiden (lacht). Nu ja, dat hoort ook bij de sport.” Everts verwacht een pittge strijd met Jonass. “Toch is het geen gewone tweestrijd”, zegt Everts. “Wij moeten tegen een heel sterk en snel KTM-blok opboksen: Prado, Lieber, plus Covington en Olsen op hun Huskies. Dat zijn scheidsrec­hters in de titelstrij­d. In feite is het dus vijf tegen één. We hebben dan wel al enkele veldslagen verloren, maar de oorlog nog lang niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium