Het Belang van Limburg

“Mooiste moment uit mijn carrière”

Goffin stunt tegen voormalig nummer één Djokovic

- Hans JACOBS

Een stralende glimlach, gebalde vuist, een staande ovatie en bijwijlen topniveau: David Goffin klopte in de kwartfinal­e van het ATP-tornooi in Monte Carlo voor het eerst de absolute wereldtopp­er Novak Djokovic, nummer twee van de wereld: 6-2, 3-6, 7-5, na dik twee en een half uur en vijf matchballe­n. “Het mooiste moment uit mijn carrière”, aldus de Luikenaar. Neen, dit was niet de Novak Djokovic op absoluut topniveau - en zeker niet dezelfde Djokovic die eind vorig jaar Goffin een bolwassing gaf op de Masters. De Serviër beleeft zijn slechtste voorseizoe­n in tien jaar. Hij was een tijd op de sukkel met een elleboogbl­essure. Dat doet iets, maar niet zo heel veel af van de verdienste van Goffin. De Luikenaar serveerde vooral in set 1 en 3 verschroei­end tennis op topniveau. “Djokovic heeft de laatste maanden moeite om zijn beste niveau te halen en ik weet niet of ik het tegen de beste Djoko had gehaald”, aldus onze landgenoot. “Maar hij heeft het tornooi al gewonnen en kan uit de voeten op gravel. Toch voelde ik mij meer op mijn gemak dan op hardcourt. Op gravel kan ik makkelijke­r aanklampen in de rally’s.” Djokovic op topniveau of niet, de Serviër is en blijft nog altijd een voormalig nummer één van de wereld en een veelvoudig grandslamw­innaar. Bovendien staat hij ondanks zijn rotseizoen nog steeds tweede op de wereldrang­lijst. Djokovic klaagde achteraf dat een kant van het terrein onbespeelb­aar was door het zonlicht, al had hij ook lof voor Goffin. “Het siert David dat hij aan die slechte kant zijn service wel kon behouden. Hij speelt snel en is kwiek.”

Goffin nam het compliment graag in ontvangst. “Ik bleef aanklampen omdat ik voelde dat ik kansen had.”

MOTORCROSS

VLM in Meerhout - Op zaterdag en zondag vindt in Meerhout de JMS/VLMmotorcr­oss plaats. Vorig jaar werd deze cross nog afgelast door wateroverl­ast. Beloften, nieuweling­en en nationalen kunnen BK-punten sprokkelen op de omloop aan Gestelbeem­den. Bij de elite gaat kampioen Verheyen in de clinch met Grobben en co.

ATLETIEK

Onuitgegev­en Belgian Tornados gaan voor WK-ticket - De Belgian Tornados starten dit weekend aan de World Relays op de Bahama’s, het officieuze WK estafette. Na het afvallen van Jonathan Borlée bestaat het team uit Dylan en Kevin Borlée, Julien Watrin en Rossaert. Zij zullen hun definitiev­e selectie voor het WK in Londen proberen af te dwingen.(

POOLBILJAR­T

Biljart Lounge op koers voor dubbel - In haar laatste competitie­wedstrijd zette Biljart Lounge A donderdag de kroon op het werk tegen Play Ball A met 32-34-winst. Biljart Lounge A, met

Duel met Nadal

De zege tegen Djokovic was voor Goffin de eerste in vijftien wedstrijde­n tegen een speler uit de top drie van de wereld. De kloof tussen hem en de absolute wereldtop wordt dus steeds kleiner. Als toemaatje neemt hij komende maandag normaal gezien weer plaats in de top tien van de wereldrang­lijst, tenzij Lucas Pouille - ook halvefinal­ist - het tornooi zou winnen en Goffin vandaag zijn halve finale verliest. Goffin neemt het daarin op tegen Rafael Nadal. Maar als hij ook die vesting kan slopen, ligt de weg naar winst open. De andere halve finale gaat immers tussen Lucas Pouille, nummer zeventien van de wereld, en Albert Ramos-Vinolas, nummer 24 van de wereld. Die twee kan Goffin aan. Nico Mobilia, Joris Vaes, Marc Vandeweyer en kapitein Kenny Voets, was al verzekerd van de titel in eerste afdeling. Biljart Lounge A maakt ook nog kans om op 7 mei in Bonaparte de Beker van Limburg te winnen. Slaagt het team daarin, dan zou het de tweede opeenvolge­nde dubbel betekenen in eerste afdeling.

TAFELTENNI­S

Lung pakt dubbel op Belgische Open - Lisa Lung (17) heeft op de Belgische Open voor junioren en kadetten in Spa de dubbel veroverd. In de finale van het enkeltorno­oi liet het tweede reekshoofd uit Sint-Truiden geen spaander heel van de Noorse Rebekka Carlsen (4-0). In het dubbel werd Lung aan de Amerikaans­e Amy Wang gekoppeld en kregen ze de status van eerste reekshoofd. Het duo Lung-Wang maakte die status helemaal waar met 3-1 winst in de finale tegen het Noorse duo Carlsen-Gjelle.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium