Het Belang van Limburg

“Ik hou van cijfertjes”

SETH TUTTLE TWEEDE BESTE SPELER IN BELGIË

- Johnny PEETERS

Hubo Limburg United begint dit weekend aan de laatste rechte lijn richting play-offs. Met zes wedstrijde­n in achttien dagen wordt het nog een zwaar competitie-einde. Leider Oostende is de eerste hindernis. Gelukkig zagen de Limburgers afgelopen zaterdag Seth Tuttle na enkele mindere weken opnieuw sterk presteren.

Seth TUTTLE

De play-offs naderen en jij liet vorige week zien dat je opnieuw op je beste niveau presteert.

“Ik had een tijdje geleden overal in mijn lichaam pijn. Pas in de laatste wedstrijd tegen Charleroi voelde ik mij voor het eerst opnieuw honderd procent. We speelden aanvallend een sterke match. Toch leden we opnieuw te veel balverliez­en in de tweede helft, maar dat kwam deze keer omdat we door de voorsprong de focus wat hadden verloren. Met onze manier van spelen is het risico op turn overs groot, maar we moeten die toch gaan beperken als we nog enkele plaatsen willen stijgen. Oostende is de beste ploeg van de reeks, dus daar zal het zeker moeilijk worden. Toch moeten we er zonder schrik naartoe trekken: agressief spelen en zo weinig mogelijk balverliez­en lijden, is de opdracht.”

Je staat tweede in de indexrangs­chikking na Jason Clark van Antwerp. Kan je hem dit klassement nog inhalen?

“Als ik elke wedstrijd speel zoals vorige week, dan wel. Maar dat zal moeilijk worden. Ik moet veel constanter leren spelen. Ik ben iemand die van cijfers en statistiek­en houdt, dus ik kijk na elke match hoeveel rebounds ik gepakt heb, hoeveel vrijworpen ik geshot hebt, ... Al lig ik er niet van wakker op welke plaats ik zal eindigen. Jason Clark is een heel sterke speler. Het belangrijk­ste blijft dat ik mijn ploeg kan helpen om te winnen. Dat uit zich in het indexcijfe­r.” Gespeelde wedstrijde­n Minuten

Punten Vrijworppe­rcentage Index Rebounds Assists

Steals

Blocks Balverliez­en Fouten

Het belangrijk­ste blijft dat ik mijn ploeg kan helpen om te winnen. Dat zie je ook aan mijn indexcijfe­r

In de zomer zal je opnieuw je eigen Seth Tuttle Basketball Camps organisere­n in je thuisstaat Iowa. Daar kijk je ongetwijfe­ld al naar uit.

“Dat is een en al fun. De kinderen houden ervan. Vorig jaar hadden we een honderdtal jongens en meisjes, deze keer ziet het ernaar uit dat er een 125-tal zullen deelnemen. We leren hen verschille­nde drills en laten ze wedstrijdj­es spelen, ook 1 tegen 1. Bovendien komen verschille­nde collegespe­lers helpen, net als mijn highschool coach. Ik heb mijn teamgenoot Dan (Jansen, net als Tuttle ook uit Iowa, nvdr.) ook gevraagd om enkele trainingen te komen geven, maar hij heeft het die periode jammer genoeg te druk.”

 ?? FOTO MIST ?? Seth Tuttle staat er terug bij Limburg United. Net op tijd voor de playoffs.
FOTO MIST Seth Tuttle staat er terug bij Limburg United. Net op tijd voor de playoffs.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium