Het Belang van Limburg

Derde keer goede keer?

Winst tegen Sasja bezorgt NeLo ticket voor BeNeleague

- Ivo KWANTEN

Derde keer goede keer voor NeLo? De Noord-Limburgers grepen de voorbije twee seizoenen net naast een ticket voor de BeNeleague. Zaterdag volstaat in de eigen Dommelhof-arena een zege tegen Sasja om zich wél te kwalificer­en. “En daar gaan we echt alles aan doen”, blikt doelman David Polfliet vooruit. “We hebben de ploeg om die missie tot een goed einde te brengen maar in de sport is onvoorspel­baar en krijg je niets op bestelling. Natuurlijk zitten we verveeld met de blessures van Pastoor, David Denert en Follon en heeft Rojc zichzelf een beetje buitenspel gezet maar met Versleeuwe­n, Tasevski, Habraken en Vernooy hebben we voldoende ervaring in de ploeg om het Sasja knap lastig te maken. En aan het enthousias­me en de motivatie van de jongeren zal het ook niet gelegen hebben.”

T2 en keeperstra­iner

De 42-jarige Polfliet heeft intussen beslist om na dit seizoen een punt te zetten achter zijn keeperscar­rière. “Ik ben blij dat ik dit zo lang heb kunnen en mogen doen, maar het moment om een stap opzij te zetten is daar”, aldus Polfliet. “Maar ze zijn nog niet van mij af in het handbal. Ik ga volgend seizoen aan de slag als T2 en keeperstra­iner bij Sporting NeLo.” De niewe T1 bij NeLo wordt Pascal Grossi, die de voorbije twee seizoenen het vrouwentea­m van Bocholt leidde. “En hij was lange tijd T2 bij de mannen van Initia Hasselt”, voegt Polfliet er onmiddelli­jk aan toe. “Misschien nog geen indrukwekk­ende trainersca­rrière, maar aan ambitie en goesting ontbreekt het hem in geen geval. Ik zie de samenwerki­ng voor de volle honderd procent zitten.”

Logisch keuze

Doelman Youri Denert verlaat Sporting NeLo en vindt onderdak bij de Duitse derdeklass­er Aurich. Maakt de 23-jarige de juiste keuze en wie wordt de nieuwe doelman bij de club? Polfliet: “Hij maakt de logische keuze of het de juiste is zal over een paar maanden duidelijk worden. Youri heeft ontzettend veel talent. Hij heeft zijn studies beëindigd en de timing om naar het buitenland te gaan is juist. Maar die jongen komt uit een warm nest, alles wordt voor hem gedaan en geregeld. In Duitsland zal hij alles in eigen handen moeten nemen. Hoe ga je hiermee om? Factoren die je prestaties beïnvloede­n. Wie de nieuwe doelman wordt weet ik nog niet. We zijn ermee bezig maar je weet ook dat het aanbod in België niet bepaald groot is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium