Het Belang van Limburg

“Het geloof is er nog”

Marco Battista geeft zich nog niet gewonnen in de titelstrij­d

- Kristof JACOBS

THES kan zondag in Londerzeel eindelijk weer een beroep doen op Marco Battista. De Looienaars staan met nog twee speeldagen op een punt van Berchem en kunnen zich geen misstap meer veroorlove­n. De linksback is gemotiveer­d. “Het geloof is er nog, we gaan voluit voor de zes op zes.” Battista stond een dikke maand aan de kant, zijn laatste wedstrijd dateert van 19 maart in Wijgmaal. “Ik had het begin van pubalgie”, zegt de Bilzenaar. “Dat is een vervelende blessure tussen de lies en de buikspiere­n en daar kan je lang mee sukkelen. Sommigen zijn een half jaar out of moeten geopereerd worden. Het enige dat je eraan kan doen zijn oefeningen bij de kiné, want medicatie bestaat er niet echt voor. Maar het gaat de goede kant uit. Na de dinsdagtra­ining ondervond ik een beetje reactie, maar niets om me ongerust over te maken. Normaal geraak ik fit tegen zondag.”

Geen doublure

Toeval of niet, maar net in de drie wedstrijde­n die Battista miste, gaf THES haar leiderspla­ats uit handen aan Berchem. Tegen Spouwen-Mopertinge­n hield geelblauw de punten nog thuis, tegen Rupel Boom en Woluwe-Zaventem liep het fout.

“Het was in ieder geval een klote periode om aan de kant te staan”, geeft hij toe. “Ik had al zo veel gespeeld en net in de eindfase moest ik drie matchen toekijken. Of ze me gemist hebben? Het is een feit dat er niet echt een doublure is op de linksback, maar anderzijds hebben mijn vervangers het goed gedaan. Voor Gregory (Willems, nvdr.) was het bijvoorbee­ld niet makkelijk om tegen zijn voet te spelen. Ach, zonder mij hadden ze ook negen op negen kunnen pakken.”

Na de verloren thuismatch tegen Woluwe-Zaventem zakte THES naar de tweede plaats en staat het op een punt van Berchem. Sommige supporters verdachten de spelersgro­ep ervan niet te willen promoveren. Maar dat lacht Battista weg. “Ik heb die geruchten ook gehoord, maar we gaan in de laatste twee matchen tonen dat die beweringen niet kloppen”, zegt de 28-jarige magazijnie­r. “Het geloof in de titel is er zeker nog en we gaan er alles aan doen om zes op zes te pakken. En als ons dat lukt, dan kan Berchem zich ook geen gelijkspel meer veroorlove­n. Duffel pakte de voorbije weken weinig punten, maar ze hebben de punten nog nodig en hopelijk zorgt hun nieuwe coach voor een declic. Maar voor ons wordt het ook niet makkelijk, he. Londerzeel is een stugge ploeg, ze vormen een hecht blok. Stel dat het niet lukt via de competitie, dan gaan we ons zeker opladen voor de eindronde. Deze groep wil echt wel promoveren.” THES: Bennassar en Annab komen uit schorsing.

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Marco Battista stond de afgelopen weken aan de kant met pubalgie.
FOTO DICK DEMEY Marco Battista stond de afgelopen weken aan de kant met pubalgie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium