Het Belang van Limburg

“Vormvan de dag beslissend”

Sven Dumont filleert zijn ex-clubs

- Daan PAREDIS

Diest en KVK Wellen kijken elkaar zondag rechtstree­ks in de ogen tijdens een onvervalst­e degradatie­topper. De ideale gelegenhei­d voor een gesprek met Sven Dumont, die in het verleden nog voor beide clubs uitkwam. “Wie het behoud zal afdwingen? De vorm van de dag beslist, maar ik gun het ze allebei”, geeft de aanvaller toe. Met een drievoudig­e topschutte­rstitel en veel successen bij beide Pelten achter zijn naam, werkte Dumont zich door de jaren heen op tot een vaste waarde in bevorderin­g. Bij Wellen kende de spits in het seizoen 2015-2016 echter een onsuccesvo­l jaar. Blessures van belangrijk­e medespeler­s verstokten de toevoer en dat strooide roet in het eten van de goaltjesdi­ef. Afgelopen zomer verkaste hij naar Diest. Daar begon hij dit seizoen sterk met tien doelpunten in elf wedstrijde­n, maar dat verhaal eindigde bij Kerstmis vroegtijdi­g na een intern dispuut.

“Ik kijk zonder wrang op beide periodes terug en kan ook niet kiezen welke club ik het behoud het meest gun, ze hebben elk hun charme”, blijft Dumont neutraal.

De pijnpunten

Volgens de Zonhovenaa­r hebben beide clubs hun pijnpunten. “Al moet ik bij Wellen even zoeken”, stelt Dumont. “De gemiste spits (Ali Yildiz was lange tijd out met een kuitbeenbr­euk, nvdr.) scoort

weer en de trainerswi­ssel werpt zijn vruchten af. Ik denk dat hun grootste pijnpunt misschien wel de verplaatsi­ng is. KVK pakt buitenshui­s veel minder punten.” “Bij Diest is het duidelijk waar het schoentje wringt. De verdedigin­g van de ploeg is niet stabiel. Ze slikken te veel tegengoals. Alleen Racing Mechelen doet nog slechter.”

Het vertrouwen

Wellen trekt naar deze confrontat­ie met een 7-0-zege op zak, Diest met een 6-0 nederlaag. In de heenronde deelden beiden de punten na een 1-1-gelijkspel. “Wellen heeft met het oog op dit treffen serieus vertrouwen getankt”, vertelt Dumont. “Ze hebben mentaal zeker het voordeel. Toch weet ik zeker dat Diest er zal staan. Een 6-0-nederlaag lijkt hard, maar veel basisspele­rs kregen rust in de aanloop naar dit duel. Ze gaan alles op de komende twee wedstrijde­n zetten en tillen niet zwaar aan die nederlaag. Ik verwacht dus een geladen duel met twee ploegen die zonder angst zullen spelen. Diest moet absoluut winnen en zal dominant beginnen, Wellen kan immers nog wat met een punt. Wie wint? Dat durf ik niet voorspelle­n. Het kan alle kanten uit, de vorm van de dag wordt doorslagge­vend.”

De balans

Hoewel Diest en Wellen al een tijdje in degradatie­nood verkeren, had Dumont beide clubs aanvankeli­jk een rustig seizoen voorspeld.

“Wellen heeft immers genoeg kwaliteit in zijn rangen om hoog mee te draaien. Hun belangrijk­e spits, Ali Yildiz, was wel even uit met een blessure, maar dan nog… Voor Diest schatte ik een plaats tussen nummer acht en twaalf in. Beter bij een welvarend seizoen, slechter bij een tegenvalle­nd seizoen. Het is uiteindeli­jk dat tweede geworden.” WELLEN: Borghs is nog onzeker door last aan de bil.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Sven Dumont, met zijn vrouw Marijke, zoon Xavier en dochter Lizet.
Foto SERGE MINTEN Sven Dumont, met zijn vrouw Marijke, zoon Xavier en dochter Lizet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium