Het Belang van Limburg

“Winnen is enige optie”

-

Helson heeft na uitzeges tegen ESK Leopoldsbu­rg en Diegem een opmerkelij­ke remonte ingezet. De club kon het behoud nog niet afdwingen, maar hoopt zondag tegen Sterrebeek haar degradatie­strijd positief af te sluiten. “We geloven er met z’n allen in”, aldus Bob Putzeys.

De aanvallend­e middenveld­er kroonde zich dit seizoen met tien treffers verrassend tot clubtopsch­utter bij Helson. “Dat lukte me vorig seizoen ook”, vertelt hij. “Ik ben nu eenmaal een speler die vaak voor doel opduikt. En als deze ploeg over een echte diepe spits beschikte, had ik wellicht nog meer kunnen scoren. Maar we zullen het met deze kern moeten doen. Na de trainerswi­ssel eerder dit seizoen heeft coach Persoons de veldbezett­ing wat gewij-

zigd, waardoor we aanvallend­er zijn gaan voetballen. Dat is geen garantie op succes, maar tegen Sterrebeek hebben we geen andere optie. We moeten winnen, anders zijn we het niet waard om op dit niveau te spelen.”

Verlengd verblijf

Putzeys speelde vorig seizoen met Helson nog in eerste provincial­e. De middenveld­er heeft de overgang naar nationaal voetbal echter goed verteerd.

“Het verschil tussen beide reeksen is niet zo groot, al gaat het er een stuk fysieker aan toe. Toch kan onze ploeg dit niveau aan. We staan onder onze waarde gerangschi­kt. Daarom geloven we ook met z’n allen in het behoud”, aldus Putzeys, die met Helson een akkoord heeft over een verlengd verblijf. Maar dan moet de club volgend seizoen wel in de derde amateurkla­sse aantreden. “Ik ben ervan overtuigd dat we het seizoen positief zullen afsluiten. De ploegen onderaan het klassement moeten elkaar dit weekend bekampen. Betekom komt uit tegen Racing Mechelen, een ploeg die zich al heeft neergelegd bij de degradatie en niet voldoende kwaliteit heeft om zich te handhaven. Om ook de eindronde te ontlopen, moeten we wellicht in onze laatste wedstrijd op City Pirates iets rapen. Dat wordt een moeilijke klus, maar zij zijn al zeker van de eindronde. Dat scheelt toch wat in motivatie.” (divu)

HELSON: Scheelen en Maris (lies) raken fit. Trainer Persoons vult de wedstrijdk­ern aan na een de zaterdagtr­aining.

Clubtopsch­utter Bob Putzeys ziet geen andere uitweg

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Bob Putzeys maakte dit seizoen al tien treffers voor Helson.
FOTO DICK DEMEY Bob Putzeys maakte dit seizoen al tien treffers voor Helson.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium