Het Belang van Limburg

“Er geen rekensomme­tje

Trainers bombardere­n E. Mechelen a/d Maas tot

- Gert SILLEN

Dertien van de zestien trainers in 2B twijfelen er geen seconde aan: Eendracht Mechelen aan de Maas wordt kampioen. Patrick Brugmans, trainer van Thor en tegenstand­er van… Eendracht, zet zijn joker in. Wim Hayen (Torpedo) en Sylvio Garcia (Park) zien... hun eigen team de titel nog pakken. Zelfs Marc Maes van Grimbie 69 gunt zijn rivalisere­nde dorpsgenot­en de titel.

“We kunnen toch later zeggen dat we minstens één keer de kampioen geklopt hebben. Ik denk zelfs dat dat verlies hen geprikkeld heeft, want sindsdien hebben ze nog maar één keer verloren. Op basis van die regelmaat verdienen ze dubbel en dik de titel.” Ook vaak gehoord dat in het voordeel van E. Mechelen speelt en in het nadeel van Torpedo ik zie Torpedo niet zo gemakkelij­k winnen van Sch.-Beverst, dat absoluut nog aast op die eindronde. “Klopt volledig. We gaan vol voor de nacompetit­ie en we zullen dan ook winnen tegen Torpedo”, meldt een zelfzekere Yves Beckers van de Bilzerse ploeg. Niettemin heeft één ploeg, buiten Maasmechel­en zelf, de sleutel in handen om het Maasmechel­se titelfeest te dwarsbomen en dat is Thor Hasselt.

“Het is niet omdat we ons ticket voor de eindronde al behaald hebben, dat we onze sportieve plicht niet zullen vervullen. Als ik zie dat sommige spelers spelen om niet te winnen, dan stop ik er per direct mee”, zet Patrick Brugmans zijn elftal op scherp. ”Persoonlij­k gun ik het mijn ex-club Torpedo het meest. Maasmechel­en heeft echter een streepje voor, maar ik waarschuw hen, want geen enkele ploeg van de top zes is hier komen winnen.”

En hoe reageren de protagonis­ten/trainers van de drie clubs zelf ? “Een zeer dubbelzinn­ige vraag”, meent Sylvio Garcia (Park). “Ik hoop dat Thor zijn sportieve plicht vervult, dat Sch.-Bevers Torpedo klopt en dat we zelf tegen Henis, dat ook nog kans maakt op de eindronde, winnen. We verdienen die titel want we hebben veruit het meest aanvallend­e voetbal gebracht.”

Wim Hayen (Torpedo) is categoriek. “Eigenlijk is dat een stomme vraag (lacht). Ik heb dan ook besloten om er niet meer over te babbelen om er zo geen energie meer

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium