Het Belang van Limburg

De sterkste thuisploeg of de sterkste uitploeg?

-

In 3A moet leider Stal moet op het veld van Bolderberg minstens even goed doen als Tervant - thuis tegen Grote Brogel - om de titel op zak te steken. In de wandelgang­en wordt gefluister­d dat Bolderberg de buren uit Stal zal laten winnen, maar die insinuatie­s worden door het bestuur van Bolderberg kordaat van tafel geveegd.

“Er zijn geen afspraken gemaakt, laat dat duidelijk zijn”, klinkt het hard in Bolderberg. “U moet goed weten dat we een turbulent seizoen achter de rug hebben, met heel wat trainerspe­rikelen. De laatste weken zijn we weer in die neerwaarts­e flow terechtgek­omen. Maar zondag zullen we vrij en vrank spelen én ervoor gaan.” Hoedanook, het

gros van de trainers schuift Stal naar voor als favoriet. “Stal heeft ons van het veld gespeeld, Tervant hoegenaamd niet”, zo verklaart de trainer van Wijchmaal, Jelle Akkermans, zijn keuze. “Stal is het beste collectief, terwijl Tervant het eerder van zijn individuen moet hebben.”

Ook de degradante­n V. Lommel en Kolonie tippen op Stal, hun collega’s van Meldert en Kattenbos echter op Tervant. “Ik acht Bolderberg eerder in staat om punten te pakken tegen Stal, dan Grote Brogel in Tervant”, aldus Meldert-trainer Haels. “Op het veld van Bolderberg is het moeilijk voetballen”, haakt Wim Luyten, de T2 van Kattenbos daar op in. “Wij haalden bovendien vier op zes tegen Stal en nul op zes tegen Tervant. In mijn ogen is dat dan ook de betere van de twee.” Zondag om kwart vóór vijf zullen we weten welke trainers het bij het rechte eind hadden en wie de titel mag vieren: Tervant, de club met de sterkste thuisreput­atie of Stal, de club met de minste verliespun­ten op verplaatsi­ng.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium