Het Belang van Limburg

“Nog één keer alles geven”

Zondag zijn vier promovendi gekend

-

Breugel en vooral SLW Maaseik staan bij de bookmakers met stip genoteerd als kandidaat-promovendu­s. Ze wonnen immers allebei al de heenmatch van de finale zodat ze de klus zondag voor eigen volk kunnen klaren. Maar zoals bekend is de bal rond en duurt een match negentig minuten. Om maar te zeggen dat het nog alle kanten uit kan. “Ik kan natuurlijk niet ontkennen dat we na de 0-3-winst op Waterloos een mooie uitgangspo­sitie bij elkaar gevoetbald hebben”, geeft SLW- trainer Houben toe. “Maar iedereen weet dat in voetbal alles mogelijk is. Het zal er dan ook op aankomen van met de juiste ingesteldh­eid aan de match te beginnen en nog één keer alles te geven”, aldus trainer Houben. Tegenstrev­er Waterloos beseft natuurlijk dat het moeilijk, zoniet onmogelijk wordt om de stadsgenot­en uit hun dromen te helpen. “We staan voor een loodzware opdracht”, geeft voorzitter Schrijvers toe. Trainer Robert Holzken steekt zelfs een tandje meer. “Het is quasi onmogelijk om onze thuisneder­laag nog goed te maken”, zegt hij. “Ik richt me zelfs zondag al met één oog op de herkansing, die we zullen krijgen om toch nog te promoveren.” Die andere ploeg die woensdag buitenshui­s won, Breugel dus, is er minder gerust in dan SLW. “We behaalden een gevleide zege in Lummen dankzij een wereldgoal van Jongeneele­n”, geeft Sandro Carella van Breugel toe. “Ondanks die 1-2-winst vind ik zelfs dat wij als underdog aan de match beginnen. Akkoord, zij moeten tweemaal scoren. Maar als ze aanvallen en er snel 1-0 van maken, wordt het nog bibberen.” “Het vertrouwen is er nog bij ons”, reageert Lummen- trainer David Beckers. “Voor hetzelfde geld hadden we de heenmatch trouwens met 2-0 gewonnen in plaats van ze te verliezen. Nu ja, als we zondag in elke helft een keer scoren, is het goed, he.“

Dan zijn er nog Membruggen­Hades en Eigenbilze­n-Molenbeers­el, twee matchen waarin het nog alle kanten uit kanten.

Strafschop­misser

“Het is jammer dat wij woensdag op het einde van de match een strafschop misten”, beseft de trainer van Molenbeers­el, Torregiani nog altijd.

“Maar dat hoort bij het voetbal. Eigenbilze­n is een moeilijk te bespelen elftal met snelle flanken en een sterke fysiek. We zullen er dus volle bak tegenaan moeten gaan.” “Op papier staan wij er na die 1-1 beter voor”, geeft Willy Vanhoof, de T2 van Eigenbilze­n toe. “Maar Molenbeers­el is geen slechte ploeg, hoor. Ze hanteren graag de lange bal om hun struise spits te bereiken. Dat wordt opletten.” Rest de Zuid-Limburgse veldslag Membruggen-Habo.

ALGEMENE TITEL

“Het uitvallen van Cederic Syben (juk- en kaakbeenbr­euk, nvdr) liet zijn sporen na”, zucht T1 Kris Muermans van Membruggen. “Maar we gaan we zondag op zoek naar een snelle goal. “Dat is nu net hetgeen we willen vermijden”, reageert de T1 van Habo, Raph Derwae. “Ik verwacht dan ook een pittige match. Ondanks die 3-1-zege zijn we er nog niet.”

 ?? Foto RL ?? Na Houthalen VV (foto) hoopt SLW Maaseik nu ook Waterloos opzij te zetten.
Foto RL Na Houthalen VV (foto) hoopt SLW Maaseik nu ook Waterloos opzij te zetten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium