Het Belang van Limburg

“Plots stond ze langs me met een mes in de hand”

Koelbloedi­ge kapster jaagt overvaller weg

- Toon ROYACKERS

Donderdag heeft een gewapende vrouw geprobeerd een kapster te overvallen langs de Bieststraa­t in Heusden-Zolder. De agressieve vrouw zwaaide met een mes en eiste geld. Maar dat was buiten de koelbloedi­ge kapster Ingrid gerekend. Zij hield de vrouw in bedwang en kon haar uiteindeli­jk op de vlucht doen slaan. De vrouw kwam donderdag omstreeks 16.45 uur met een grijze muts half over haar hoofd getrokken de zaak op de hoek van de Bieststraa­t en de Kleine Venstraat binnengewa­ndeld. Aanvankeli­jk deed ze zichzelf nog rustig voor als een klant. “Het was een vrouw die we hier alleszins nog nooit gezien hadden. Maar ze wou graag een afspraak maken voor een knipbeurt”, vertelt kapster en zaakvoerst­er Ingrid Beerten. “Ik stelde haar voor om meteen plaats te nemen, want ik had toch wat extra tijd over. Maar dat zag de dame niet meteen zitten. Ze zei dat ze het veel te druk had, en dat ze liever een afspraak wou. Daarop ging ik naar mijn afsprakenb­oek achter de toonbank. Voetje bij voetje kwam ze dichterbij geschoven terwijl ik in de agenda bladerde. Tot ze bijna helemaal naast me stond achter de toonbank. Toen ik verbaasd opkeek, zag ik dat ze een mes had bovengehaa­ld.”

Honderd euro

“De vrouw riep dat ze meteen geld moest hebben, en dat ik de kassa snel moest opentrekke­n. Maar die zit standaard op slot”, legt kapster Ingrid uit. “Ik legde haar uit dat het sleuteltje niet in de zaak lag, en dat er ook niet veel geld in zat. Dat hebben we hier trouwens Ingrid BEERTEN

Kapster nooit achter de hand. Ze riep dat honderd euro genoeg was, en dat ik dat toch maar snel moest geven. Ik stelde haar voor om me mee te volgen naar achter waar mijn man ook was, maar dat vond ze duidelijk geen goed idee. Intussen had ik gelukkig ook haar hand, waarmee ze het mes vasthield, kunnen vastgrijpe­n”, vertelt Ingrid. “Bovendien draaide net op dat mo-

Iment een bestelwage­n onze parking op. Ik riep dat er een klant daar was, en dat ze zich nu maar beter uit de voeten kon maken. De vrouwelijk­e overvaller zag dat ze geen kans meer maakte, en liep daarom zonder buit weg.” Getuigen zagen haar nog wegrennen in de richting van Boekt. Vermoedeli­jk is ze even verderop linksaf een fietswegje ingeslagen. Vanaf daar is er geen spoor meer van de vrouw. De lokale politie van Heusden-Zolder snelde meteen ter plaatse, maar de vrouw was al verdwenen. Ze wordt nu opgespoord aan de hand van een robotfoto.

De koelbloedi­ge kapster Ingrid stond vrijdag weer gewoon in haar zaak. Zij hield aan de mislukte overval gelukkig enkel een kleine snijwonde over.

Ze moest geld hebben, en ik moest de kassa snel opentrekke­n. ‘Honderd euro is genoeg’, riep ze

I

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? Dankzij Ingrids koelbloedi­ge optreden moest de overvalste­r zonder buit vluchten.
FOTO TOON ROYACKERS Dankzij Ingrids koelbloedi­ge optreden moest de overvalste­r zonder buit vluchten.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium