Het Belang van Limburg

Supporters­bus van Union met stenen bekogeld in Sint-Truiden

- Gunther SCHOOFS/Jozef CROUGHS

Na de voetbalwed­strijd STVV-Union zaterdag werd een bezoekende bus met stenen bekogeld. De inzittende­n werden opgeschrik­t, een ruit van de bus sneuvelde. De politie rukte met man en macht uit, maar de daders waren gisteren nog niet gevat.

SINT-TRUIDEN -

Union had net verrassend de zege gepakt op Stayen. Toen een bus met bezoekende fans weer huiswaarts reed over de Tiensestee­nweg in Sint-Truiden, beleefden ze even de schrik van hun leven toen de bus met stenen werd bekogeld. Zelfs de dochter van de eigenaar van de paardenman­ège in de buurt werd opgeschrik­t door de luide knallen. Vermoedeli­jk gebruikten de vandalen ook voetzoeker­s. “Toen ik buitenkwam stond er een autocar stil en er was veel kabaal. Er stonden verschille­nde passagiers op straat, sommigen zaten aan de grachtkant”, doet zij haar verhaal. “Even later hoorde ik dat het supporters van Union waren.”

“Net toen ik buitenkwam, liepen enkele mannen richting SintTruide­n, ze verdwenen in de Leeuwerweg, die vlak naast onze woning richting Wilderen loopt. Of zij de daders waren, weet ik niet. Een aantal supporters uit die bus van Union heeft nog geprobeerd om op onze buitenkoer in te breken omdat ze dachten dat de stenengooi­ers zich daar verschanst hadden. Gelukkig zijn ze niet binnengera­akt. Kort daarop arriveerde een indrukwekk­ende colonne politievoe­rtuigen en brandweer om de gemoederen te bedaren en de glasschade op te ruimen.” Vermoedeli­jk hadden de daders deze plaats uitgekozen om toe te slaan omdat er geen huizen in de buurt staan en het verkeer er moet vertragen voor een verkeersei­land. En niet onbelangri­jk: het aantal vluchtwege­n vlakbij. Korpschef Provost van Sint-Truiden is nog volop bezig met het onderzoek. “Het kan om een enkeling gaan, maar ook om meerdere personen. We hebben wel een verdachte in het vizier.” STVV-voorzitste­r Marieke Höfte tilt zwaar aan de feiten. Via een persberich­t verklaarde ze dat STVV deze daden zwaar veroordeel­t en dat men hoopt dat de schuldigen snel gevat zullen worden.

 ?? FOTO BELGA ?? Een van de ruiten van de bus sneuvelde.
FOTO BELGA Een van de ruiten van de bus sneuvelde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium