Het Belang van Limburg

Beke stuurt Kitir wandelen

-

BRUSSEL - Voorzitter Wouter Beke van CD&V wil niet weten van een wisselmeer­derheid om een wetsvoorst­el over de meerwaarde­belasting te stemmen in het parlement. “Aan dat soort doorzichti­ge spelletjes doen wij niet mee”, stuurde hij gisteren Meryame Kitir (sp.a) weer wandelen. “Deze regering neemt telkens opnieuw maatregele­n die de gezinnen raken, zoals extra taksen. Daar staat nooit een bijdrage van de grote vermogens tegenover. Wij werken samen met de PS aan een wetsvoorst­el om de belastingd­ruk te verschuive­n door meer inkomsten te halen uit kapitaal en minder uit arbeid. Ons voorstel ligt klaar. Waar wacht Wouter Beke op?” vroeg Meryame Kitir zich af in de krant De Zondag. Ook federaal fractielei­der Kristof Calvo van Groen sloot zich daar later in ‘De Zevende Dag’ bij aan.

Spelletjes

“Geen sprake van”, countert Wouter Beke al snel in een reactie. “Aan dat soort doorzichti­ge spelletjes doen wij niet mee. Er is in de schoot van de regering afgesproke­n dat we iets gaan doen aan een rechtvaard­iger fiscalitei­t. We zijn daarvoor met voorstelle­n op de proppen gekomen. Verschille­nde andere partijen zeggen in dat verband voorstelle­n te willen doen. We willen naar elk voorstel luisteren en hopen de komende weken en maanden wat dat betreft binnen de meerderhei­d tot een oplossing te komen”, doet hij de deur dicht.

Eerder had de N-VA bij monde van voorzitter Bart De Wever de deur deur voor voor een een vermogensb­elasting vermogensb­elasing op op een een kier kier gezet.gezet. Maar Maar Patrick Parick Dewael Dewael (Open (Open Vld) Vld) wees wees nadien nadien in in het het parlement parlement een een meerwaarde­belasting meerwaarde­belasting (een (een belasting belasting op op de de meerwaarde meerwaarde die die gehaald gehaald wordt wordt bij bij de de verkoop verkoop van van aandelen) aandelen) categoriek categoriek van van de de hand. hand.

 ?? FOTO BELGA ?? Meryame Kitir.
FOTO BELGA Meryame Kitir.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium