Het Belang van Limburg

“Alle voetbal op één plek is niet slecht”

-

“Het lijkt mij geen slecht slecht ide idee de Limburgse clubs onder te te brenge brengen op één centrale locatie. Zoals Zoals Has Hasselt. STVV-fans zullen niet naar naar Genk Genk gaan en Genk-fans niet naar Sint-Truid Sint-Truiden. Hasselt is daarom een goede goede plaatspla om het hele Limburgse publiek publiek te te betrekken”, zegt Bart Casters, Casters, voorzitter­v van Sporting Hasselt Hasselt ene bestuursli­d van KRC Genk. De De man man vanv ‘twee steden’ - Genk als bestuursli­d,Hasseltals­voorzitter-lanceerde stuurslid,H begin begin dit dit jaarj een opmerkelij­k voorstel: de bouw bouw vanva één multifunct­ioneel nctioneel voeturg, voetbalsta­dion balstad in Limburg, wat wat de de nieuwenieu­w thuisbasis moetoet worden worden vanvan de twee eersteklas­sers teklassers KRC KRC Genk en STVV. VV. “Zo’n “Zo’n stadion,stadio bijvoorbee­ldeld in in het het centraalce­nt gelegen Hasselt, Hasselt, zorgtzorg voor een economisch­ereconong. mis werking.

DeDe rendabilit­eit eit gaatga omhoog. g.

MaarM naast voetbal- ba kunnen er onder - der meer ook festivitei­ten - tivi plaatsvind­en. sis vinde Bedoeling is om om heth gebouw zo zo maximaalma­xima te bezetten en en te te benu benutten. Een fusie sie tussen tussen beideb Limburgse gse ploegenplo­egen is niet noodzakeli­jk.kevoorzitt­er Als beide ploegen hetzelfde stadion gebruiken, is dat ook positief. Meer dan twee Limburgse clubs in eerste klasse zie ik wel nooit gebeuren”, aldus Casters. Officiele gesprekken met Genk en STVV waren er nog niet. “Met STVV heb ik helemaal nog geen contact gehad, met Genk gebeurde dat enkel tussen pot en pint. Een officieel antwoord heb ik dus nog niet gekregen.Heteventue­lenieuwest­adionisnu ook nog niet aan de orde, dat is misschien iets voor de lange termijn. Maar ik denk dus niet dat een stadion op één centrale plaats een slechte zaak is. KRC Genkvoorzi­tter Her Herbert Houben liet alvast weten weten dat dat z zij alle opties openhouden. den. Boven Bovendien zijn slechts x-aantal tal suppor supporters van KRC ook Genkenaar. kenaar. Ik Ik denk dan ook dat je als voetbalclu­b voetbalclu­b outofthebo­x moetdurven ven denke denken.”

Maar Maar v voorlopig is er nog een stadHstad Hasselt, zonder een fusie met met de stad Genk. En dus heef heeft Bart Casters nog enkele le p projecten die hij wil realiseren. se “Naast de nieuwe tribune achter de goal, hebben we zeker nog plannen. Maar deze ideeën blijven voorlopig binnenskam­ers. Ee Eerst bespreken we of ze realistisc­h alisti en haalbaar zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium