Het Belang van Limburg

Dury: “Kom niet af met ‘dramatisch­e play-offs’ ”

-

Essevee doet zijn best... om er het beste van te maken. Maar de bekerwinna­ar heeft niets meer te winnen. Dat de ploeg van Francky Dury na een bereseizoe­n met 2 op 12 is weggezakt naar de vijfde plaats is niet eens slecht nieuws. Op Mambourg kwam in de slotfase toch het verschil boven tussen een ploeg die iets moet en iets wil en een bekerwinna­ar, die een Europa League-ticket al comfortabe­l op zak heeft. Iets minder scherp in de duels, iets minder grinta en duidelijk minder zegedrift dan de thuisploeg het laatste halfuur. Over de mindere motivatie weigerde Dury te spreken. “Het was tot in de 90ste minuut heel close, ik zag op dat vlak geen verschil.” En kom niet af met “dramatisch­e play-offs”, want “ik zie op het journaal andere drama’s”, leukte hij Stadion op.

Nooit de nul

Ook zijn spelers weigeren na de 2 op 12 te spreken over decompress­ie. “We hadden net zo goed 6 op 12 kunnen hebben,” meende Sander Coopman. “Twee keer een late tegengoal en tegen Club hadden we kunnen winnen. Dat Mbaye Leye direct na de match naar binnenliep, geeft aan dat we na een nederlaag nog steeds diep ontgoochel­d zijn.”

“Het was stil in de kleedkamer”, bevestigde ook Onur Kaya. “We kunnen gewoon de nul niet houden.” Essevee wil vooral een keer winnen in deze play-off 1. Hoe je het draait of keert, meer eer valt niet meer te rapen.

 ?? FOTO BELGA ?? De Zebra’s toonden meer grinta en scherpte op het veld.
FOTO BELGA De Zebra’s toonden meer grinta en scherpte op het veld.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium