Het Belang van Limburg

Lommel móet vrijdag winnen in Leuven

-

Waren het de zenuwen, was het een gebrek aan recuperati­e of was Lommel United vrijdagavo­nd simpelweg niet goed genoeg tegen Cercle Brugge? Feit is dat de Limburgers op de slotdag van de play-downs nog één herkansing krijgen. Tubeke won immers thuis van OHL en is daardoor samen met Cercle nu al zeker van het behoud. In een rechtstree­ks degradatie­duel móet Lommel vrijdagavo­nd winnen bij OHL.

aartsvijan­d

Lommeltrai­ner Trainer Tom Van Imschoot gaf zijn selectie het voorbije weekend vrijaf. Iedereen kon de diepe ontgoochel­ing na de nederlaag tegen Cercle Brugge zijn eigen manier verwerken. Timo Cauwenberg was een van de weinige spelers van United die tegen Cercle op een hoog peil acteerde. Helaas konden de ploegmaats van de enthousias­te linksachte­r niet van zijn vele, snedige rushes profiteren.

Hoe kijkt Cauwenberg terug op de afgelopen dagen? “We hadden van de coach de raad meegekrege­n om in het weekend heel goed uit te rusten,” zegt hij. “Want uit de match tegen Cercle bleek toch duidelijk dat de vermoeidhe­id van de wedstrijd tegen Tubeke nog in de kleren zat. De recuperati­etraining zou voor maandag zijn en vanaf dinsdag starten we met de intensieve voorbereid­ing op de laatste wedstrijd. Ik heb zijn advies goed opgevolgd en natuurlijk heb ik de opgenomen match ook herbekeken. Dan zie je duidelijk welke de pijnpunten waren en hoe we daar de volgende keer beter op moeten anticipere­n.”

D-day in Leuven

Volgende keer, dat is het beslissend­e degradatie­duel tegen OHL. Daarna is er geen vangnet meer. Bij Lommelse winst tuimelen de Leuvenaars uit 1B. Bij een gelijkspel of een thuiszege in Leuven zijn de Limburgers de sigaar.

“We hebben het hele seizoen al op een rollercoas­ter van emoties geleefd,” weet Cauwenberg. “Ik reken erop dat we op het ultieme moment kunnen pieken. Tja, OHL? Vrijdagavo­nd hadden we het er in de groep nog over, maar nu zijn alle speculatie­s overbodig. In deze enorm geladen wedstrijd zal de druk even groot zijn voor hen als voor ons. Dat we mekaar waard zijn, was in de competitie al duidelijk. Mag ik dan ook weer een warme oproep aan onze trouwe fans doen om United in Leuven mee over de streep te helpen trekken? Het wordt sowieso een razend spannende thriller.”

 ?? FOTO BELGA ?? Jarno Molenbergh­s, vrijdag in het duel tegen Cercle.
FOTO BELGA Jarno Molenbergh­s, vrijdag in het duel tegen Cercle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium