Het Belang van Limburg

“We willen twee prijzen pakken”

-

Zonder gevoel van spijt greep Eden Hazard gisteren naast de trofee voor Speler van het Jaar in de Premier League. Hij schoot als invaller (!) Chelsea voorbij Tottenham naar de finale van de FA Cup en geeft de vertrouwen om morgen tegen Southampto­n een nieuwe stap te zetten naar de titel. Of hoe het uiteindeli­jk toch allemaal om de collectiev­e prijzen draait.

Blues

Niet dat hij het type is dat snel zal twijfelen aan zijn mogelijkhe­den, maar Eden Hazard was toch wat blij dat Chelsea Tottenham versloeg in de halve finale van de FA Cup. Na de slechte prestatie op ManU kon de gedoodverf­de titelkandi­daat een opkikker gebruiken. In de stand hadden de Spurs een tienpunten­kloof immers teruggebra­cht tot vier. En ook in Wembley was Tottenham dominant in het spel.

“Vorige week in Manchester was voor de hele ploeg slecht, mezelf inbegrepen”, zei Hazard na afloop. “Deze zege brengt opnieuw vertrouwen in de ploeg. We hebben zin om twee trofeeën te winnen. Maar het is nog niet gedaan.” Omdat morgen al de thuiswedst­rijd tegen Southampto­n wacht, besloot trainer Antonio Conte in te grijpen. Hij gaf rust aan Diego Costa en Hazard, waardoor Michy Batshuayi voor het eerst sinds januari aan de aftrap stond. Willian was de vervanger van Hazard. Er stonden nog goeie spelers op het veld, maar Conte gaf met zijn keuzes duidelijk de voorrang aan de Premier League.

“De trainer riep me vrijdag bij zich”, zei Hazard. “Hij zei dat onze wedstrijd van dinsdag ook heel belangrijk is en dat hij daarom Diego en mij op de bank ging zetten. Maar we hebben kwaliteit genoeg in de ploeg. Willy (Willian) heeft in mijn plaats gespeeld en twee keer gescoord.”

Ideale invaller

Willian zorgde met een vrijschopg­oal en een penalty voor de 1-0 en de 2-1. Harry Kane en Dele Alli maakten gelijk voor Tottenham. Tottenham was de betere ploeg toen Costa en Hazard na een uur mochten invallen. “Ik de ideale invaller ? Dat weet ik niet”, zei Hazard met een lachje. “Ik wil liever starten. Maar als ik toch moet invallen probeer ik het verschil te maken. Dat lukte, dus ben ik blij.” Na een afgeweken corner scoorde Hazard de 3-2. Hij zorgde ook voor de assist van Matic al was die goal volledig de verdienste van de Serviër. Hij knalde vanop 25 meter onhoudbaar in de winkelhaak. “Nemanja heeft een heel mooie trap, hij zou vaker op doel moeten schieten”, zei Hazard. “Deze zege doet deugd, maar we kunnen pas echt het psychologi­sch voordeel op Tottenham krijgen als we dinsdag tegen Southampto­n winnen. Dan bedraagt de kloof opnieuw zeven punten.” Fellaini (90’) speelde in de 0-2-zege van Manchester United op het veld van Burnley alweer sterk op het middenveld met Herrera en Pogba. Bij Burnley bleef Steven Defour op de bank. *** Romelu Lukaku (90’) had nauwelijks kansen op West Ham (0-0). Kevin Mirallas (72’) was net als zijn ploegmaats onvoldoend­e dreigend. *** Christian Kabasele bleef op de bank bij Watford, dat met 2-0 verloor bij Hull City. *** Nacer Chadli kwam met West Bromwich niet in actie dit weekend. *** Christian Benteke (88’) scoorde twee belangrijk­e goals voor Crystal Palace tegen zijn ex-club Liverpool (1-2). Simon Mignolet (90’) kon weinig doen aan de tegengoals. Benteke kreeg twee keer te veel ruimte. Divock Origi (90’) kende

een moeilijke match.

FRANKRIJK

Thomas Meunier zag dat Serge Aurier opnieuw de voorkeur kreeg op de rechtsback bij PSG, dat Montpellie­r met 2-0 versloeg.

ITALIË

Radja Nainggolan en Thomas Vermaelen komen vanavond (20.45u) in actie in Pescara. Roma kan steviger op plaats twee komen. *** Jordan Lukaku (45’) mocht invallen toen Lazio al 5-0 voor stond tegen Palermo

(6-2). *** Dries

Mertens (90’, foto) opende de score tegen Sassuolo

(2-2) met zijn

22ste competitie­treffer, een kopbal. *** Udinese, met Sven Kums op het uur als invaller, klopte Cagliari met 2-1. *** Sampdoria verloor na de wissel van Dennis Praet in minuut 68 de greep op de thuismatch tegen Crotone (1-2).

SCHOTLAND

Dedryck Boyata (90’) verzekerde zich met Celtic van een plek in de bekerfinal­e na 2-0-winst in de Old Firm tegen eeuwige rivaal Glasgow Rangers. Celtic neemt het in de finale op tegen Aberdeen, dat Hibernian uitschakel­de.

SPANJE

Yannick Carrasco (65’) startte bij Atletico Madrid op bezoek bij Espanyol (0-1) in de basis en dwong doelman Lopez tot een moeilijke redding met een afstandssc­hot.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium