Het Belang van Limburg

KTM blijft domineren met Jonass

-

In de MX2 was KTM Red Bull voor de tiende keer op rij aan het feest in Valkenswaa­rd. Na Rattray (2008), Goncalves (2009) en zeven keer Herlings (2010-2016) was het nu de beurt aan Pauls Jonass. De Let, die in Neeroetere­n woont, deed het in de stijl van z’n voorganger Jeffrey Herlings door beide reeksen te winnen. “Ik voelde me super dit weekend”, zei Jonass. “Ik nam twee geweldige starts, dat maakte mijn werk een stuk licht. Weet je wat ik prachtig vond? Dat er hier al heel wat Letse vlaggen te zien waren. Ik kijk nu al uit naar mijn thuis-GP over twee weken.” Jonass trekt als WK-leider naar Kegums. Hij telt nu 19 punten meer dan Jeremy Seewer, die gisteren tweede werd (4+2). Geen Julien Lieber op het podium deze keer. De Malmedien, tweede in de eerste reeks, ging in de eerste ronde van de tweede reeks hard tegen de gronden moest opgeven. Gelukkig stond in Nederland een andere landgenoot op: Brent Van Doninck. De rijder van het Limburgse Kemea-team parkeerde zijn Yamaha op de derde plaats (5+3). Het tweede podium uit zijn carrière, na zijn derde plek in Assen 2015. Hij komt dus opnieuw boven water. “Ik heb vorig jaar veel vertrouwen verloren. Zes operaties, dat vreet aan een mens. Ik wou ook telkens veel te snel terugkeren. Te jong, te hevig, niet slim. Die les heb ik nu geleerd. Het verstand komt met de jaren. Regelmatig blijven en proberen om in de top 5 te geraken: dat is nu mijn doel.”

 ?? Foto BELGA ?? Paulin bezorgde Husqvarna de eerste zege van 2017 in de MXGP. Tot vreugde van teambaas Kimi Raikkonen (foto inzet).
Foto BELGA Paulin bezorgde Husqvarna de eerste zege van 2017 in de MXGP. Tot vreugde van teambaas Kimi Raikkonen (foto inzet).
 ?? Foto BELGA ?? Seewer (l), Jonass en Van Doninck (r).
Foto BELGA Seewer (l), Jonass en Van Doninck (r).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium