Het Belang van Limburg

Bloednerve­us Beringen redt zich

STBB geeft zich pas in de verlenging gewonnen

- Raf COMANS

Het leek wel of Beringen kampioen was, zo groot was zaterdag de ontlading bij het eindsignaa­l. De kelen werden goed gesmeerd en uit de kleedkamer klonken later de gezangen. Door de overwinnin­g van Arendonk tegen Stevoort op vrijdag, speelden de Miners met het mes op de keel. Dat zorgde allesbehal­ve voor mooi basketbal, maar in de verlenging redde Beringen toch de meubelen. “Iedereen was heel nerveus, zeker na gisteren (vrijdag, rac). Een paar mensen van de club waren op de match in Arendonk en stuurden constant updates via onze WhatsApp-groep”, deed Rik Quesnel na afloop het verhaal. “We hadden het dus zelf in handen. Ook ik was superzenuw­achtig. Mijn ervaring heeft me wel geholpen en als je begint te spelen, mindert die nervositei­t wel wat. We hebben niet zo een goed seizoen achter de rug. Ik ben blij dat het goed afgelopen is, want ik verlaat Beringen na vier mooie jaren voor Turnhout.”

“In de aanloop naar deze wedstrijd is er heel veel gepraat. St.-Truiden heeft liever dat wij er in blijven dan Arendonk werd er gezegd. Maar daar mag je niet van uitgaan. Die mannen kwamen wel om te spelen. Ik win wel liever tegen een ploeg die er voor gaat dan het cadeau te krijgen”, besloot Quesnel.

Eerst via Quesnel-De Koster, later langs Boutsen en Camps liep Be- ringen - zonder de geblesseer­de Jens Gybels - wel telkens een paar punten uit. St.-Truiden kwam telkens terug. Het keerpunt was de vierde plus technische fout van Wouter Horions. Daarmee verdween de grote boeman van de Miners en in de verlenging drong STBB niet echt meer aan.

 ?? Foto RAYMOND LEMMENS ?? Heselmans is Horions voorbij.
Foto RAYMOND LEMMENS Heselmans is Horions voorbij.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium