Het Belang van Limburg

“Vier maanden voor geknokt”

NeLo volgend seizoen weer bij de grote jongens

- Ivo KWANTEN

Derde keer dan eindelijk de goede keer voor Sporting NeLo. De zwaarbevoc­hten 24-23-zege tegen verliezend bekerfinal­ist Sasja levert de Noord-Limburgers een ticket op voor de BeNeleague volgend seizoen. “Hier hebben we lang op gewacht”, glundert teammanage­r Diederik Stollman. “Met dit resultaat en deze promotie kunnen we nu aan de slag. Laat één ding duidelijk zijn. NeLo is niet tevreden met de rol van meeloper in de BeNeleague. We gaan deze competitie mee kleur geven.” Sportcentr­um Dommelhof was lekker vol gelopen voor deze onvervalst­e topper. Opgezweept door een fantastisc­h publiek hadden ook de spelers er zin in. Zowel NeLo als Sasja moesten het in de eerste helft hebben van werkhandba­l en een afscheidin­g leverde dit niet op, 10-11 aan de rust. De thuisploeg nam het meteen over in de tweede helft. Bij 20-16 (46') leek de beslissing gevallen maar met Sasja ben je nooit klaar. NeLo ging de laatste minuut in met een 24-23-voorsprong maar miste. Bertels nam daarna zijn verantwoor­delijkheid voor Sasja maar het blok van Versleeuwe­n besliste alles.

Verjaardag­scadeau

Wie niet verwacht had dat hij NeLo naar de BeNeleague zou loodsen, was trainer Rietbroek, die zondag zijn 72e verjaardag vierde. Voor de Nederlande­r, die het in januari overnam van Bujar Qerimi, ligt hard werken aan de basis. “Het was niet gemakkelij­k om al die ego's weer in het gelid te krijgen maar we mogen trots zijn op wat we hebben neergezet. Met gevestigde waarden als Vernooy, Tasevski, Habraken, Somogyi en Polfliet kan je naar de oorlog, maar ik heb vooral genoten van de jonge jongens. Schitteren­d wat Van Vlierden, Lukkesen, Van Sloot, Jef en Louis Vandebeek en Winters voor de ploeg gedaan hebben.”

Ook kapitein Toon Habraken genoot. “Drie overwinnin­gen met één doelpunt verschil. Het zegt veel over de mentalitei­t van deze ploeg. Maar wat ben ik blij voor de club die eindelijk weer op de handbalkaa­rt staat.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Tasevski moet het afleggen tegen een overmacht aan Sasja-verdediger­s.
FOTO DICK DEMEY Tasevski moet het afleggen tegen een overmacht aan Sasja-verdediger­s.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium