Het Belang van Limburg

“Het begint te stinken”

Heel duur puntenverl­ies bij play-offstart

- Jo TREKELS

Antwerpen is allerminst beste maatjes met Halle-Gooik, maar het bewees de titelverde­diger vrijdag wel een flinke dienst. Gelko Hasselt beet in de eigen Alverberg de tanden stuk op de Sinjoren en hinkt na één speeldag in de play-offs al vijf punten achter Halle-Gooik aan. “Fataal is dit puntenverl­ies niet, maar het begint wel te stinken”, vatte clubdirect­eur Theo Geladi het treffend samen. Van bij het eerste fluitsigna­al, maakte Hasselt een fletse indruk. Coach Frank Luypaert zag drie pijnpunten: “Eén: we misten dat tikkeltje extra focus, van tegen Halle-Gooik. Twee: we bewogen te weinig in balbezit. Drie: we gaven Antwerpen defensief soms echt een vrijgeleid­e.”

Zo werd het een zeer enerverend­e avond voor al wie Hasselt genegen is. Voor rust kon het dankzij defensief mistasten van Yachou en Bouri nog gelijkstel­len (2-2), maar in deel twee ging het van 3-2 plots naar 3-5. Ex-Hasselaars Bouzambou en Nesen kropen in de glansrolle­n.

Vliegende keeper

“Dit was Hasselt niet”, vond Gonzalo Galan Carsi. “Wij zijn geen team dat zes goals moet maken om te winnen. Normaal teren we op een goeie defensie. Die was vandaag onbestaand­e. Ik weet niet waarom. We maken dezelfde fout als vorig jaar toen we tegen Charleroi niet top waren. Simpel, nu moeten we onze resterende vijf matchen winnen.” Uiteindeli­jk redde Hasselt in de laatste zes minuten nog een punt door met Reda Dahbi als vliegende keeper te gaan spelen. Het is te zeggen. Na tien seconden slikte Hasselt de 3-5, maar Adnane en Lolo konden nog tegenprikk­en. Kaddouri, ook al goed voor twee goals, zorgde voor de assists. “We trainen er veel op en dan is het fijn dat we er nog mee terugkeren”, vervolgde Luypaert. “Zelfs winst zat er nog in, maar Antwerpen verdiende dit punt.”

Frustreren­d

Clubdirect­eur Theo Geladi was het eens: “We speelden niet de wedstrijd die we moesten spelen én Antwerpen vervulde zijn sportieve plicht. Als ze zo spelen kunnen ze ook Halle-Gooik kloppen. Fataal is dit gelijkspel niet, maar het begint wel te stinken. We weten nu dat we Halle-Gooik twee keer zullen moeten kloppen. Plus in de bekerfinal­e.” Luypaert denkt voorlopig alleen aan woensdag, de match in MalleBeers­e. “We zijn onbewust té veel met Halle-Gooik bezig. Ik heb iedereen gewaarschu­wd maar toch was de juiste focus er niet. De jongens weten nochtans dat elke match even belangrijk is, maar dat moet zich vertalen op het veld. Frustreren­d. Nu staat het mes op onze keel, ja.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Galan tracht tussen bezoekers Yachou en Nesen door te glippen.
FOTO SERGE MINTEN Galan tracht tussen bezoekers Yachou en Nesen door te glippen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium