Het Belang van Limburg

“Weer degradatie­voetbal”

Zwak Sporting Hasselt snakt naar einde seizoen

- Frederik BAETEN

Sporting Hasselt en Oosterzone­n hebben zaterdag een draak van een partij afgeleverd die geen winnaar verdiende. Het werd snel duidelijk dat het seizoen er niet snel genoeg kan opzitten voor de troepen van coach Johan Houben. Hasselt moet bovendien hopen dat het niet moet aantreden in de eindronde, want in deze vorm is het daar een vogel voor de kat. “Een pot degradatie­voetbal van de bovenste plank”, zuchtte een aangeslage­n voorzitter Bart Casters na afloop van de wedstrijd. “Ik heb dit seizoen al veel slechte wedstrijde­n gezien maar dit komt toch weer in aanmerking als slechtste prestatie van het seizoen. Laten we het op de druk houden die de groep verlamt. Ik ben zwaar ontgoochel­d.” Het moet zijn dat Oosterzone­n medelijden toonde met Sporting, want Janssen en Benhamou lieten in het eerste schijfje reuzekanse­n liggen om meteen de beslissing te forceren.

Lichtpunt Telegrafo

Waren er ook lichtpuntj­es? Toch wel. De piepjonge linkerflan­k met linksachte­r Marten Verbeeck en winger Tomas Telegrafo trok behoorlijk zijn streng. Telegrafo kon zijn tegenstand­er een paar keer in de wind zetten en dwong ook enkele kansen af. “Het deed deugd om voor eigen volk in de basis te starten. Ik blik met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Alleen dat goaltje ontbrak”, aldus de 20jarige Diepenbeke­naar, die tot ontstelten­is van een aantal fans in de loop van de tweede helft naar de kant gehaald werd. “In eerste instantie was ik ook ontgoochel­d, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er wel door zat.”

Coach Johan Houben stond er beteuterd bij na afloop. Ook hij slaagt er maar niet in dit Hasselt aan het voetballen te krijgen. “Oosterzone­n liet de bal aan ons in de eerste helft, maar we vingen er te weinig mee aan. Ik vroeg en kreeg meer scherpte na rust, maar toen deed Toon Janssen ons pijn door slim tussen de linies te gaan voetballen”, verklaarde Houben.

Beroep Deinze

In de slotfase was er toch een beetje druk van Hasselt. Maar Sidibe en Corstjens konden de zege niet op het bord zetten. Die laatste kon een dag na de wedstrijd het één en ander wel plaatsen. “Er is véél gebeurd in een lang en zwaar seizoen. Maar eens je op het veld staat, moet je dat achter je kunnen zetten. Dat hebben we vrij goed gedaan tegen Oosterzone­n. In Heist gaan we nu proberen te winnen en ondertusse­n moeten we hopen dat het beroep van Deinze niets uithaalt”, besloot Corstjens.

 ?? FOTO SM ?? Francesco Carratta (Sp. Hasselt, l) in duel met Toon Janssen.
FOTO SM Francesco Carratta (Sp. Hasselt, l) in duel met Toon Janssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium