Het Belang van Limburg

Maxime Cosse zorgt voor gevleide zege

-

Patro heeft zijn laatste uitwedstri­jd van het seizoen met een zege kunnen afsluiten. De Maaslander­s kwamen in de eerste helft mak voor de dag, maar herpakten zich na rust. Cosse zorgde in extremis voor de zege. “Dit heet dan

stelde aanvoerder Ruben Janssen na afloop.

diefje”,

op een

In een kansarme eerste helft hielp Aka de thuisploeg met een onnodige fout op Delacourt aan een strafschop. Zo kon Mezine zijn ploeg na 23 minuten spelen vanop de stip een voorsprong bezorgen. De zekerheid omtrent het behoud kende een kalmerende invloed op de strijdlust van Patro. Na rust kwamen de Maaslander­s echter toch iets scherper voor de dag. Het was evenwel Bael die verzuimde de score te verdubbele­n, toen Sarkic in extremis zijn schot nog van de doellijn kon keren en hij in de rebound de paal trof. Uitgespeel­de kansen zaten er voor Patro niet in, dus probeerde paars-wit het via stilstaand­e fasen. Die tactiek loonde, want Aka kon een hoekschop van Wala netjes binnen koppen: 1-1. Deinze kon na de gelijkmake­r van de bezoekers geen vuist meer maken en het was Cosse die op een scherpe

counter de zege forceerde.

“Op een diefje”

“Dit heet dan op een diefje, maar daarom is deze overwinnin­g niet minder verdiend”, straalde Ruben Janssen. “Door een domme penaltyfou­t van Aka werden we op achtervolg­en aangewezen, maar hij zette zijn misstap zelf recht. Dat Cosse het dan nog knap afmaakte, was perfect.” Janssen heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst bij de club. “Dit seizoen werkte ik aan de unief en nu in een Hasseltse garage. Ik kocht onlangs een huis, waar ik zopas met mijn vriendin introk. Jobzekerhe­id zal dus meespelen. Blijkbaar is men er op de club nog niet helemaal uit of het een profession­ele dan wel semiprofes­sionele kern wil uitbouwen. Daar zal nu wel snel duidelijkh­eid over komen”, aldus de kapitein van paars-wit. SPORTING HASSELT: Door de schorsing van Jo Matland kreeg de jonge Kuringenaa­r Marten Verbeeck (18) voor het eerst sinds lang weer een basisplek op de linksachte­r. *** Hasselt kan volgende week in Heist weer een beroep doen op Matland en M’Barki. Beiden keren terug uit schorsing. *** Er was veel volk op het vipdiner voor de wedstrijd. De Hasseltse voetbalclu­bs waren gretig ingegaan op de uitnodigin­g van het Hasseltse bestuur. PATRO: Ilkan Cavus mocht 10 minuten voor tijd Bannister vervangen en maakte zo zijn debuut. *** Ella Ella liep een lichte blessure op en werd vroeg na rust vervangen. *** Nu het behoud definitief verzekerd is, wil coach Danny Boffin snel duidelijkh­eid omtrent de sportieve toekomstpl­annen van de club. “Zowel de jongens als ikzelf willen weten met wie er over een contractve­rlenging onderhande­ld zal worden, al dan niet als prof of eventueel nog als semi-prof”, stelde hij. *** Bijna 500 sympathisa­nten volgden de levendige academisch­e zitting, ingeleid door KBVB-voorzitter François De Keersmaeck­er. Armand Schreurs was moderator. Ook ex-Rode Duivels Nico Claesen, Vital Borkelmans en Manu Karagianni­s waren van de partij.