Het Belang van Limburg

“Ze zijn nog niet van ons af”

THES en leider Berchem strijden tot laatste speeldag voor de titel

- Kristof JACOBS

2 2 1 2 1 1 0 1

De beslissing in de tweede amateurkla­sse VFV B valt volgende week pas. THES zette in Londerzeel een 1-0-achterstan­d om in een zege, terwijl Berchem zwaar uithaalde bij Duffel (1-5). De kloof tussen de Looienaars en de leider blijft zo één punt. Volgende week ontvangt THES Zwarte Leeuw, terwijl Berchem het opneemt tegen Cappellen. “Ze zijn nog niet van ons verlost”, klonk trainer Wouter Vrancken erg strijdvaar­dig THES begon degelijk aan de wedstrijd en was baas. Bennassar kwam na twintig minuten dicht bij de 0-1, maar zijn poging strandde op de kruising. Aan de overkant was het wel raak toen Dellevoet profiteerd­e van een slechte terugspeel­bal van Bennassar. De bezoekers waren aangeslage­n en kwamen zelfs goed weg toen diezelfde Dellevoet voor een lege kooi de 2-0 liet liggen. THES geraakte niet in zijn ritme en kon enkel dreigen met een kopbal van Vanwelkenh­uysen.

“Even van slag”

“De eerste helft was gelijkopga­and, maar we speelden tegen een blok”, verklaarde trainer Wouter Vrancken. “De 1-0 kwam er na een foutje en toen waren we even van slag, maar in de laatste tien minuten van de eerste helft herpakten we ons goed.” De gelijkmake­r kwam er nog voor rust. Vanwelkenh­uysen zette Bennassar met een knap hakje alleen voor doel en de flankaanva­ller liet Sulmon geen kans. Na de pauze hield Ghijsens zijn ploeg recht toen hij een bal uit de winkelhaak ranselde, THES was veel gretiger en verdiende een voorsprong. Een kwartier voor tijd ging de bal op de stip na handspel, maar Battista trapte op de keeper. Kort daarna zette Brulmans die misser recht toen hij een afvallende bal van buiten de zestien binnenknal­de. “Onze tweede helft was subliem”, benadrukte Vrancken. “We kampeerden rond de zestien van Londerzeel, ik denk niet dat zij ook maar één keer over de helft geweest zijn. Wat ik dacht toen Marco een kwartier voor tijd die penalty miste? Ik neem de strafschop­nemer nooit iets kwalijk, want uiteindeli­jk neemt die wel zijn verantwoor­delijkheid. En op dat moment had ik wel het gevoel dat we nog een keer zouden scoren, want er waren meerdere gevaarlijk­e fases voor hun doel. Die winning goal moést gewoon vallen. Ik ben blij voor Brulmans dat hij zijn sterke match bekroonde met die knappe 1-2.”

“Kijken naar Berchem”

Berchem won ruim en dus valt de beslissing pas op de slotspeeld­ag. “Raar dat er bij Duffel plots enkele spelers geblesseer­d moesten afhaken, maar soit”, vertelde Vrancken over de zege van de leider. “Berchem is in ieder geval nog niet van ons verlost. We moeten gewoon winnen en dan zien we wel wat er in Berchem gebeurt.”

 ?? FOTO KMS ?? Sami Lkoutbi houdt Aziz Moutawakil (THES, wit) in bedwang.
FOTO KMS Sami Lkoutbi houdt Aziz Moutawakil (THES, wit) in bedwang.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium