Het Belang van Limburg

“Feestje is op zijn plaats”

Wellen verzekert zich van het behoud Diest in nauwe schoentjes

- Daan PAREDIS

Na een lang seizoen met veel zwoegen en zweten heeft KVK Wellen zich toch kunnen handhaven in de derde amateurkla­sse. Op verplaatsi­ng bij rechtstree­kse concurrent Diest pakte het team van Francis Vanhamel de volle buit. “De spelers hebben recht op vieren”, liet de trainer optekenen. Voor Diest wacht nog een spannend degradatie­duel op de laatste speeldag. Het zag er dit seizoen lange tijd niet goed uit voor Wellen. Na een nochtans prima start pakte KVK een desastreuz­e 2 op 30. De no-nonsense-aanpak van coach Francis Vanhamel luidde echter al voor de tweede keer in de clubgeschi­edenis de ommekeer in en uitgereken­d tegen concurrent Diest wist Wellen zich te handhaven in de derde amateurkla­sse. Geel-Blauw droogde de Vlaams-Brabanders met 0-3-cijfers af. “We waren opgelucht bij het laatste fluitsigna­al, maar pas toen we vernamen dat Betekom en Helson verloren hadden, viel de last echt van onze schouders”, reageerde Wellen-aanvoerder Lowet. “Er zat dit seizoen misschien meer in als je kijkt naar het begin van het jaar, maar toch durf ik het geslaagd noemen. De redding doet immers enorm deugd. Ik denk ook voor onze supporters, want we speelden nooit met elf. Iedereen stond altijd achter ons.”

Ook T1 Vanhamel was na afloop in zijn sas: “We verdienden deze driepunter. Ik kon niets meer van de ploeg vragen, we hebben ons gered, natuurlijk ben ik erg tevreden. Opdracht volbracht. Na zo’n slopend seizoen hebben de spelers nu zeker en vast recht op vieren. Een feestje is op zijn plaats.”

Diest in nood

Alle remmen los dus bij de bezoekers na het verzekeren van het behoud. De thuisploeg daarentege­n moet nog steeds vrezen voor een degradatie. Diest-trainer Peter Mommaert maakte in het verliezend­e kamp de rekening: “We speelden ronduit slecht en maakten nooit aanspraak op de zege. Ondanks intensieve trainingen, zag ik geen grinta, geen spelers die hun kop ervoor gooiden en dan win je geen match. We kunnen nog het behoud verzekeren, maar het gestelde doel waarvoor ik gehaald ben, hebben we nog niet bereikt. Dan moeten er misschien conclusies getrokken worden. Misschien ontbrak dit jaar de nodige kwaliteit wel in de kern, maar ik wil geen excuses inroepen en neem mijn verantwoor­delijkheid. Waarschijn­lijk hou ik de eer een dezer dagen aan mezelf.”

Of er voor Vanhamal dit keer wel een verlengd verblijf in Wellen zit aan te komen, wilde de coach voorlopig niet kwijt. “Volgend seizoen is nog niet aan de orde. Eerst dit jaar in schoonheid afsluiten met een zege tegen Pelt”, besloot hij.

 ?? FOTO GUY MEURS ?? Benji Commers (Diest, l) en Nigel Gerrits strijden om de bal.
FOTO GUY MEURS Benji Commers (Diest, l) en Nigel Gerrits strijden om de bal.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium