Het Belang van Limburg

Onwaarschi­jnlijk slot

-

In 2A won Flandria Paal won met 5-2 van Grote Heide en verzekerde zich zo overtuigen­d van de derde periodetit­el. Tegenstand­er Grote Heide ziet zich door dit verlies veroordeel­d tot het spelen van de dalerseind­ronde. Meeuwen, Reppel, Anadol en Turkse FC halen opgelucht adem. Achel beet in de derby in Hamont in het zand waardoor Beek mee zal dingen voor een promotieti­cket naar eerste provincial­e. “Natuurlijk zouden we graag met de fusieploeg in eerste provincial­e starten en we gaan dan ook voluit onze kans gaan in de eindronde. Maar mocht dat niet lukken dan zal dat ook geen drama zijn”, probeert bestuursli­d Jean Jehoul de druk van de spelers weg te houden.

In de B-reeks viel niet alleen wat de titel betreft de ontknoping in de slotminuut, maar ook voor het vierde en laatste eindrondet­icket. Met zijn extreem laat doelpunt hees Niels Martens Schoonbeek­langszij tegen Torpedo wat leidde tot grote vreugde bij de Bilzenaren die zo een mislukt seizoen nog wat kleur geven met het bereiken van de nacompetit­ie en immens verdriet bij Torpedo dat de titel zag wegglippen. Elen, dat niet verder kwam dan een 4-4-gelijkspel op Munsterbil­zen, en Zutendaal, dat met 4-0 de vloer aanveegde met Nieuwerker­ken, kwamen zodoende één punt te kort.

Dit seizoen was duidelijk het seizoen van de onwaarschi­jnlijke comebacks want niet alleen Park Houthalen en Sch.-Beverst kwamen van ver terug. Ook Diepenbeek VVDZ leek op tien speeldagen een vogeltje voor de kat met zeven punten achterstan­d op de voorlaatst­e plaats, maar de ploeg van Stijn Menten beschikt duidelijk over zeven levens want ze spelen, na 4-1-winst tegen Calcio, de dalerseind­ronde. Calcio en Grimbie 69, dat een 1-7-optater kreeg van KWS Alken, degraderen naar derde. Kampioen: Park Houthalen.

Eindronde promotie: Torpedo Hasselt, E. Mechelen aan de Maas, Thor Hasselt en Schoonbeek-Beverst.

Eindronde degradatie: Diepenbeek VVDZ. Degradante­n: Calcio Genk en Grimbie 69.

DIEPENBEEK VVDZ

CALCIO GENK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium