Het Belang van Limburg

“Er is een blok neergezet”

- Kristof JACOBS

Breugel is erin geslaagd om zijn prima uitgangspo­sitie uit de heenmatch tegen Lummen (1-2-winst) te verzilvere­n. De jongens van coach Sandro Carella verloren die terugmatch nochtans met 0-1 zodat ze slechts met de hakken over de sloot geraakten. Ondanks de riante uitgangspo­sitie was coach Carella er trouwens niet gerust in. “Maar we hebben het gelukkig tot een goed einde gebracht”, zucht hij. “”We zijn al enkele jarenlang een ploeg aan ‘t uitbouwen met inderdaad de bedoeling om te promoveren. Voor aanvang van dit seizoen hadden we de ambitie om in de top vijf te eindigen, met veel jongens die dit nog nooit hadden meegemaakt. We hebben zeker kwaliteit getoond, maar kenden bij momenten ook pech en we werden geplaagd door blessures. Op dat moment heb ik mijn systeem aangepast aan de kwaliteite­n van mijn spelers. We hebben toen een blok neergezet, we zijn er als groep altijd voor blijven vechten. En we hadden natuurlijk het geluk dat enkele jongens zijn opengebloe­id. Neem nu Wouter Jongeneele­n. Die had ik in het begin van het seizoen gezegd dat ik hem als linksback wou uitspelen aangezien ik hem met zijn power en aanvallend­e rushes het perfecte type van een aanvallend­e linksback vond. Hij heeft dat schitteren­d gedaan en werd uiteindeli­jk onze tweede beste doelpunten­maker. Dat is héél straf, niet?”

Maar dé topschutte­r van Breugel blijft wel degelijk de onvermijdb­are Roy Willekens. “Niemand is voor mij belangrijk­er dan de groep, maar we kunnen er niet omheen dat Roy heel vaak het verschil heeft gemaakt. Hij is een spits die elke trainer in zijn ploeg wil. Veel andere ploegen trokken aan zijn mouw, maar hij besliste om te blijven.”

Voor volgend seizoen in derde haalde Breugel al twaalf versterkin­gen binnen. “Van de basiskern vertrekt enkel Jan Leynen”, zegt Carella. “En er komen heel wat nieuwe jongens bij. Sommigen wilden wachten tot het zeker was dat we promoveerd­en, anderen deden dat al veel eerder omdat de beleving in de club groeit. Op die manier zijn we zeker in de breedte danig versterkt. Dat zal nodig zijn, want we beseffen dat het niet makkelijk wordt in derde. Maar we maken er het beste van.”

 ?? Foto BOUMEDIENE BELBACHIR ?? Geel-rood ging gisteren uit zijn dak.
Foto BOUMEDIENE BELBACHIR Geel-rood ging gisteren uit zijn dak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium