Het Belang van Limburg

“Eindelijk weg uit de kelder”

- Nico MEENS

Membruggen is er aan Den Bonthof in geslaagd om het 3-1-verlies uit de heenmatch tegen Habo recht te trekken. Uiteindeli­jk zorgden Gamel Ouzahim, invaller Timmermans en Ron Froidmont (een wereldgoal) er toch voor. “Mummerke dat tien jaar geleden is omgedoopt van FC Membruggen tot Membruggen V&V steekt zijn ambitie om een reeks hoger te spelen al jarenlang niet onder stoelen of banken. Maar het lukte al vier seizoenen op rij niet om uit de kelder van het provinciaa­l voetbal weg te geraken. Ons bestuur bestaat dit seizoen welgeteld tien jaar. Het is dan ook een hele opluchting dat we er eindelijk in slagen van te promoveren”, zo slaakt secretaris Jan Noelmans een diepe zucht.

Groen-zwart draaide het heel seizoen lang mee in de top drie van 4B maar moest tegen Habo (tweemaal verlies) en tegen Moelingen (gelijkspel en verlies) de duimen leggen. Via het achterpoor­tje van de eindronde is het dan toch gelukt.

“Dat had ik na de uitnederla­ag midden deze week op Habo niet meer verwacht”, geeft coach Muermans ruiterlijk toe. “Maar ik ben er toch altijd in blijven geloven. Ik kan immers terugvalle­n op een schitteren­de groep spelers. In de terugmatch beten we ferm van ons af. We waren veel scherper in de duels dan Habo en we hebben achteraan geen enkele kans weg gegeven. Het is dan ook logisch dat we wonnen. We hebben trouwens bewezen dat we over een vrij ruime kern beschikken. Dit keer kregen Gamel Ouzahim en Jibbe Thoelen, die meestal op de bank zitten, hun kans. Ze hebben die met beide handen gegrepen waarvoor een dikke proficiat,” aldus Muermans.

Nog dit: in de loop van dit seizoen zijn Yves Noben (nu langdurig uit), Jorik Agemans, Jeroen Vincent de groep komen versterken. Maar om volgend seizoen geen modderfigu­ur te slaan in derde, komen er straks nog enkele nieuwe gezichten bij. Promoveren is één zaak, maar volgend seizoen zeker niet opnieuw degraderen een hele andere.

 ?? Foto NICO MEENS ?? Groen-zwart feest aan Den Bonthof.
Foto NICO MEENS Groen-zwart feest aan Den Bonthof.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium