Het Belang van Limburg

“Nu kan ik jubileum vieren met mijn eigen ring”

-

De moeite die de 12-jarige Savannah uit Overpelt deed om de eigenaar op te sporen van een trouwring die ze vond in de gemeenteli­jke speeltuin, heeft resultaat opgeleverd. Via de sociale media en deze krant lanceerde ze samen met haar moeder een oproep. De datum in de ring toonde een nakende veertigste huwelijksv­erjaardag. En dat deed bij Ludo Baart (63) uit Neerpelt een belletje rinkelen. De ring die hij sinds november miste, kon hij zaterdag ontroerd terug rond zijn vinger schuiven.

“Rond 1 november vorig jaar miste ik plots mijn trouwring. Ik had geen idee waar ik hem had verloren. Toen heb ik zelf nog een oproep geplaatst op Facebook, maar zonder resultaat”, vertelt Ludo Baart, die stilaan de hoop had opgegeven. “Ik had me erbij neergelegd dat ik onze veertigste huwelijksv­erjaardag zonder de originele trouwring zou vieren. Dat voelde wel raag, want je hebt toch een emotionele band met die ring.” Zijn vrouw Liliane Vrijsen (58) knikt. “We waren echt aan het overwegen om een nieuwe ring laten maken. En net op dat moment verschijnt er een verlossend bericht op Facebook.”

Ludo werd er door zijn zus op gewezen. “Ze stuurde me een bericht dat op internet een oproep aan het rondgaan was over een trouwring die was gevonden in de speeltuin van Overpelt. En hierin stond een huwelijksd­atum die de mijne was, en ook de naam van mijn vrouw. Dat kon geen toeval zijn. Zo kwam ik in contact met Savannah en haar moeder Nadia. Dankzij hen weet ik nu ook dat ik de ring moet verloren hebben toen ik met de kleinkinde­ren aan het spelen was.” De eerlijke vinders werden zaterdag beloond met bloemen, snoep en een gezellige traktatie. “We zijn echt blij dat we de ring terug bij de juiste eigenaar hebben gekregen. Ik heb er zelfs slaap voor gelaten”, zegt Nadia. “En ik laat best mijn trouwring wat kleiner maken zodat hij niet meer van mijn vinger schuift”, lacht Ludo.

 ?? FOTO GVB ?? Ludo Baart bedankt de vinders van zijn trouwring die hij sinds november vorig jaar miste.
FOTO GVB Ludo Baart bedankt de vinders van zijn trouwring die hij sinds november vorig jaar miste.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium