Het Belang van Limburg

Plan voor 48 woningen tussen Rongeseple­in en Sint-Truiderste­enweg

-

Er ligt een bouwaanvra­ag bij de stad Hasselt voor een woonprojec­t van de immogroep Chateaux Real Estate tussen de SintTruide­rsteenweg en het Rongeseple­in, een binnenpark in Runkst. De twee woonblokke­n tellen, aan de kant van de SintTruide­rsteenweg 7 bouwlagen en lopen enkele etages af naar het park. In totaal zijn 48 wooneenhed­en voorzien op het terrein waar vandaag natuurstee­nhandelaar Doultremon­t nog actief is. Een groep buren van het Rongeseple­in in Runkst, verenigd in een actiecomit­é ‘Geen hoogbouw in het Rongesepar­k’ heeft een petitie opgestart om "de woonkwalit­eit en het buurtpark dat tussen de huizen gesitueerd ligt te redden. Wij gaan ook een bezwaarsch­ift indienen”, zegt hun woordvoerd­er. "Eind maart kregen we een aangeteken­d schrijven van de stad dat er een bouwaanvra­ag ingediend was, enkele dagen later gevolgd door een uitnodigin­g van Chateaux Real Estate voor een infovergad­ering. Er werd ons daar van alles beloofd, heraanleg en zelfs uitbreidin­g van het park. Al snel bleek dat alleen het gedeelte rond de nieuwbouw zal aangepakt worden. Wat ons het meeste stoort is dat ons als buren niks gevraagd werd. De hoogbouw moet de poort naar Runkst vormen. Maar weerspiege­lt dit het volkse karakter van de wijk dan?"

"Het openbaar

onderzoek loopt tot 1 mei en we zien de buren deze week", zegt schepen van ruimtelijk­e ordening Tom Vandeput (CD&V). "We gaan trouwens alle bezwaren behandelen zoals steeds. Voor alle duidelijkh­eid: er is vandaag geen bouwvergun­ning of wat dan ook. Wat wel duidelijk moet zijn is dat het hele park wordt heraangele­gd. Daarvoor wordt een samenwerki­ngsovereen­komst tussen stad en de projectont­wikkelaar opgenomen in de bouwvoorsc­hriften.” “Mij verbaast vooral dat er 44 buren op de infovergad­ering waren die allemaal positief op de plannen reageerden en dat dat vandaag anders zou zijn”, reageert Philippe Onclin van Chateaux Real Estate. “De buren gaan trouwens mee kunnen nadenken en beslissen hoe het park ingevuld wordt. Vanaf juni start dat traject. Dit wordt echt een opwaarderi­ng voor de buurt.”

 ?? FOTO HBVL ?? Het plan met in het midden een flatgebouw met vijf en rechts aan de Sint-Truiderste­enweg een met zeven verdieping­en.
FOTO HBVL Het plan met in het midden een flatgebouw met vijf en rechts aan de Sint-Truiderste­enweg een met zeven verdieping­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium