Het Belang van Limburg

Huis van het Kind komt op zorgcampus Vliermaalr­oot

-

Politiegeb­ouw: Open Vld stelde voor om het gewezen politiegeb­ouw van de zone Borgloon niet te verkopen en met de Regie der Gebouwen te gaan onderhande­len om zo als gemeente het gebouw te verwerven. Open Vld vindt het gebouw een unieke locatie om er het Huis van het Kind en andere gezinsonde­rsteunende diensten in onder te brengen. De meerderhei­d verwierp het amendement van Open Vld en kiest voor het oud klooster van Vliermaalr­oot als zorgcampus.

Hugo Philtjens (Open Vld): “Het oude klooster kan best worden verkocht met als stedenbouw­kundige voorwaarde­n om het gebouw te voorzien voor seniorenhu­isvesting. Het klooster en de oude meisjessch­ool van Vliermaalr­oot zijn totaal in verval. De school CKG Molenberg die er momenteel gehuisvest is, kan best ook naar het te verwerven politiegeb­ouw verhuizen, zodat deze kinderen niet langer in een onveilig klaslokaal

les dienen te volgen.” Burgemeest­er Tom Thijsen: “Voor de uitbouw van gezinsonde­rsteunende diensten werd het politiegeb­ouw door het schepencol­lege onderzocht. De ligging van dit gebouw op de N76, vlak op het kruispunt met de N20, is niet geschikt als locatie voor kinderopva­ng, gezinsonde­rsteunende dienstverl­ening of als jeugdlokaa­l.” CD&V en N-VA werken aan een renovatied­ossier (150.000 euro) voor het oude schoolgebo­uw in Vliermaalr­oot. “Eind 2016 hebben we het gebouw in Vliermaalr­oot gekozen als zorgcampus. Hierin kan bijgevolg het Huis van het Kind geïntegree­rd worden. Andere gezinsonde­rsteunende diensten zijn complement­air aan dit project, net zoals het schooltje ‘Stop 4-7’ voor leerlingen met gedragssto­ornissen. Bovendien willen we er de brug maken met de lokale Sint-Vincentius­vereniging die er recentelij­k werd gehuisvest. In de huidige vorm is het politiegeb­ouw het best geschikt als kantorenco­mplex.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium