Het Belang van Limburg

Uitbreidin­g bedrijvent­errein voorlopig goedgekeur­d

-

De provincie heeft het nieuwe ruimtelijk uitvoering­splan voor de uitbreidin­g van het bedrijvent­errein in Opglabbeek voorlopig goedgekeur­d. Het plan voorziet in een uitbreidin­g van 31 hectare regionaal en lokaal bedrijvent­errein, inclusief groenbuffe­rs en wegen. Van 5 mei tot 3 juli organiseer­t de provincie een openbaar onderzoek.

Opglabbeek is vragende partij voor de uitbreidin­g. Die wordt mogelijk gemaakt door het SALK, het Strategisc­h Actieplan voor Limburg in het Kwadraat. Opglabbeek is één van de drie locaties in Limburg, naast Hoeselt en Houthalen-Helchteren, waar de provincie inzet op de uitbreidin­g van regionale bedrijvent­erreinen.

Het terrein van Opglabbeek ligt langs de Weg naar Meeuwen (N76) en de Weg naar Zwartberg. Het ruimtelijk uitvoering­splan voorziet in een overdrukge­bied voor de realisatie van een lokaal bedrijvent­errein. Dit overdrukge­bied is 5,5 hectare groot, inclusief groene buffer. Het bedrijvent­errein wordt in fases ontwikkeld.

Openbaar onderzoek en infomarkt

Het openbaar onderzoek start op 5 mei en eindigt op 3 juli. In kader van dit openbaar onderzoek wordt op 30 mei een infomoment georganise­erd van 18 tot 20 uur in gemeenscha­pscentrum Den Ichter. Medewerker­s van de provincie Limburg en het studiebure­au Antea Group zullen er alle vragen beantwoord­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium