Het Belang van Limburg

STVV 0 Union 1

KANARIES LATEN VOOR RUST RESEM KANSEN LIGGEN, AOULAD PROFITEERT MAGISTRAAL

- Gunter SCHOOFS / Sven CLAES

Wie niet scoort, niet wint. Het leek er zaterdag een helft lang op dat STVV de klus wel zou klaren, maar zoals wel een keer eerder dit seizoen ontbrak de scherpte in de zestien. Kansen werden à volonté gemist. Ex-Kanarie Mohamed Aoulad profiteerd­e op een geniale manier: hij knalde Union met een fantastisc­he retro naar de kop in groep A. “Hoe trapte hij die bal binnen?” vroegen Bruzzese en co zich luidop af.

Morsende Kanaries

Topschutte­r Pieter Gerkens scoorde de voorbije weken aan de lopende band, maar tegen Union raakte de Bilzenaar niet aan het kanon. Gerkens was wel dichtbij een assist, maar toen hij het leer in de loop van Vetokele schoof, kwam de spits van Charlton een metertje tekort. “Ach, de match had aan de rust beslist moeten zijn. We kregen kansen genoeg. De voorbije weken waren we de eerste helft altijd wat minder en kwamen we er de tweede wel door. Nu was het omgekeerd. We voetbalden een pak kansen bij mekaar voor de pauze, vergaten die af te maken. Onze eerste helft was voetballen­d ijzersterk, na de kampwissel draaide het niet meer. Ik denk dat vermoeidhe­id een rol speelde.”

Genadeloze Aoulad

De drie centrale verdediger­s achteraan moesten zorgen voor een korte mandekking op Aoulad en co, maar toen Djene de ex-Kanarie een metertje te veel gunde, sloeg hij met een wereldgoal toe. “Hoe kan hij van zo ver de bal op die manier zo perfect op de slof nemen?” vroeg doelman Bruzzese zich af. “Ik maakte geen schijn van een kans. Ik ken die Aoulad wel. Ik heb er met Brugge ook tegen gespeeld toen hij bij Westerlo zat. Maar die goal had niet meer belangrijk mogen zijn. Aan de rust had het 3-0 moeten staan.”

Terugkeren­d probleem

“Die efficiënti­e is toch een terugkeren­d probleem”, oordeelde Brandon Mechele. “In de zestien moet je ze wel binnentrap­pen. Union probeerde ons wel uit ons ritme te halen door tijd te rekken, maar dat mag geen excuus zijn.” Vreemd is dat STVV de voorbije weken scoorde zonder spitsen in de ploeg, nu lukt het met Vetokele en Janssens in de basis plots niet. “Geen verwijt aan hen”, nam kapitein De Petter het meteen op voor zijn ploegmaats. Ik denk dat iedereen al genoeg gezien heeft hoe belangrijk zij in het verleden al waren voor de ploeg.”

Overhaaste zoektocht

Gerkens dacht dat vermoeidhe­id de oorzaak was van de zwakkere tweede helft, De Petter was het daar niet mee eens. “Maar dan spreek ik vooral voor mezelf. We misten de kansen en na die droge 0-1 van Aoulad gingen we te overhaast aan de slag. Een andere oorzaak was er niet. Plus dat die jongens van Union best wel kwaliteit leverden op ons kunstgras, maar dat ze dat konden wisten we vooraf.”

Brandon Mechele: “Ik zag op het einde nog sterren omdat iedereen bij ons naar voren liep. Union had toen nog 0-2, 0-3 kunnen maken. Soit, er is niets verloren. Als we in Mechelen winnen, doen we weer volop mee.”

 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Het kanon van Pieter Gerkens bleef tegen Union stom.
Foto JEFFREY GAENS Het kanon van Pieter Gerkens bleef tegen Union stom.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium