Het Belang van Limburg

Broeders van Liefde willen euthanasie toestaan

-

Het bestuur van de Belgische groep van de Broeders van Liefde heeft beslist dat euthanasie mogelijk wordt in haar psychiatri­sche centra, zelfs voor wie niet-terminaal is. In het verleden moesten psychiatri­sche patiënten die euthanasie wilden de instelling verlaten om die toe te passen. “De samenlevin­g is geëvolueer­d. En wij ook”, zegt voorzitter Raf De Rycke. Concreet: wie een vraag tot euthanasie stelt, kan voortaan terecht bij een team van experten. Zij zullen bekijken of aan de vereisten wordt voldaan: is de patiënt wilsbekwaa­m, is er sprake van een medisch uitzichtlo­ze toestand en is er geen andere redelijke oplossing?

Opvallend is wel dat het hoofdbestu­ur van de Broeders in Rome, geleid door de Vlaming René Stockman, deze koerswendi­ng afkeurt.

Wielerbaas Lefevere vrijgespro­ken van fiscale fraude

Wielermana­ger Patrick Lefevere (foto) is vrijgespro­ken van fiscale fraude. De rechter ontdekte wel enkele onregelmat­igheden in het bestuur van de wielerploe­g. Zo vond hij het niet kunnen dat Lefevere een firma met hoofdzetel in Luxemburg had, die in de praktijk vanuit Wevelgem werd geleid. Maar dat dit was om belastinge­n te ontwijken, is volgens de rechter onvoldoend­e bewezen. Bekende renners als Tom Boonen waren ook betrokken in het onderzoek. Zij troffen eerder een minnelijke schikking en ontsnapten zo aan een proces.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium