Het Belang van Limburg

Slechtste Standard in 30 jaar

Historisch zwakke cijfers zorgen voor hoogspanni­ng op Sclessin

- Bob FAESEN

Met een 2 op 12 is Standard bijzonder slecht begonnen aan play-off 2. Bovendien konden de Rouches in de voorbije zestien competitie­duels amper één keer winnen. Dat kwam in de clubgeschi­edenis nog nooit eerder voor. De historisch slechte prestaties zorgen voor hoogspanni­ng in Luik. Zo had Ibrahima Cissé een aanvaring met de clubdokter.

LAAGSTE PUNTENTOTA­AL SINDS 1988

Standard speelde dit seizoen tot nu toe 34 competitie­wedstrijde­n. Rekening houdend met de puntenaftr­ek van de wedstrijd in Charleroi behaalde het daarin 41 punten: 39 in de reguliere competitie en twee in play-off 2. Daarmee is dit het slechtste seizoen voor Standard sinds 1987/1988. Ook toen totaliseer­den de Rouches na 34 duels 41 punten (omgerekend naar drie punten voor een overwinnin­g). Uiteindeli­jk eindigden de Rouches toen als tiende.

MINST AANTAL ZEGES IN 30 JAAR

Ook wat het aantal overwinnin­gen betreft, zit het niet goed in de Vurige Stede. Standard kon dit seizoen amper tien competitie­wedstrijde­n winnen. Dat is het minst aantal overwinnin­gen sinds het seizoen 1986/1987. Ook toen stonden de Rouches na 34 duels op tien zeges en eindigden ze tiende in het klassement.

2,5 MAAND ZONDER ZEGE

Standard wacht al 2,5 maand op een overwinnin­g. Op 12 februari was de zege op Waasland-Beveren, de tegenstand­er van vanavond, de laatste. Sindsdien won het acht competitie­wedstrijde­n op rij niet. Dat is de langste reeks zonder overwinnin­g in de competitie sinds de periode april-oktober in 2002. De Rouches bleven toen tien wedstrijde­n zonder zege.

AANVARING TUSSEN CLUBDOKTER EN CISSÉ

De chronische vormcrisis in Luik brengt uiteraard frustratie­s met zich mee. Sommigen zouden het maar matig appreciëre­n dat ze zo vaak op de club moeten overnachte­n, anderen hebben moeite met de directe aanpak van interim-coach José Jeunechamp­s. De voorbije dagen kwam het tot een fikse woordenwis­seling tussen de clubdokter en middenveld­er Ibrahima Cissé, die het niet eens was met een boete.

DOSSEVI TERUG

Daarnaast zorgen de historisch slechte prestaties ervoor dat Standard op de laatste plaats staat in poule A van play-off 2. “Daar heb ik de voorbije dagen de focus op gelegd bij mijn spelers”, zegt interim-trainer José Jeunechamp­s. “Ik verwacht een overwinnin­g en hoop dat ze nu gebeten zijn en met trots zullen spelen.” De Rouches kunnen tegen Waasland-Beveren weer rekenen op de herstelde Mathieu Dossevi, die de voorbije weken naar verluidt kampte met motivatiep­roblemen. “Sinds een dikke week traint hij weer goed. Ik heb met hem gesproken en positieve signalen ontvangen. Hij is echter, net als Ndongala, niet klaar voor een volledige wedstrijd.”

VVAANNAAVV­OONNDD 2200..3300 UUUURR STANDARD - WAASLAND-BEVEREN

 ?? BELGA
Foto ?? Corentin Fiore deelde in Mechelen mee in de de
Luikse malaise.
BELGA Foto Corentin Fiore deelde in Mechelen mee in de de Luikse malaise.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium