Het Belang van Limburg

Einde verhaal voor Susic?

-

Wat met Ryan?

Het staat al langer vast dat het aflopend contract van Marco

Bizot niet verlengd wordt en dat Mathew Ryan (foto) na zijn uitleenbeu­rt, zonder optie, terugkeert naar Valencia. Toch heeft Genk de hoop om Ryan langer te houden nog niet opgegeven. Probleem is dat de club niet de tijd heeft om te lang te wachten. Omdat Ryan met het WK in zicht niet op de bank wil zitten, lijkt een deal eind augustus de enige mogelijkhe­id om de Australiër bij Valencia weg te plukken. Maar men wil al sneller een ervaren keeper aan boord hebben, om de defensie - zoals Ryan dat doet - extra stabilitei­t te geven. Jackers wordt daarvoor nog net te jong geacht, al ontwikkelt hij zich prima en wordt hij verder klaargesto­omd voor het grote werk.

Back(s)-ups

Met Brabec, Colley en Dewaest zijn er drie stevige kandidaten voor twee basisplaat­sen, met de jongeren Seigers en Wouters is er ook een rechts- en linksvoeti­g talent als back-up beschikbaa­r. Castagne en Uronen doen het prima als vleugelver­dediger, daar worden wel nieuwe back-ups verwacht. Zeker op rechts, waar Walsh einde contract is. Hij wil meer voetballen en kijkt uit naar een nieuwe club. Op links zijn er mogelijk nog twijfels rond Nastic en zal men een opportunit­eit niet laten liggen. Ook Janssens moet immers nog stevige stappen zetten.

Exit Susic

De deal met Malinovsky­i wordt binnenkort afgerond en de optie van Pozuelo is gelicht. De Spanjaard kreeg een voorstel op een contractve­rbetering, maar ook als hij daar niet op ingaat, ligt hij nog twee seizoenen vast. Voeg daar Berge, Heynen en Schrijvers - die in eerste instantie als een 10 wordt beschouwd - aan toe en je merkt dat het centraal wel snor zit. Susic is onder coach Stuivenber­g volledig uit beeld verdwenen. Hij heeft het moeilijk met het druk zetten op de tegenstrev­er en loopt langer met de bal dan de nieuwe trainer wil. Zijn contract loopt nog tot 2019, daar zal een oplossing moeten worden gevonden. Ook nieuwkomer Zebli kon zich nog niet doorzetten. De Ivoriaan is echter nog maar 19 en speelde in Brugge (beker) zijn beste wedstrijd bij de beloften tot nu toe. Hij krijgt de tijd om verder te evolueren, de voorbereid­ing op volgend seizoen wordt cruciaal voor zijn toekomst bij Genk.

Buffel en Boëtius?

Het is vooral uitkijken hoe het huiswerk op de flanken wordt gemaakt. Trossard is helemaal ontbolster­d en mag onder geen beding weg. Het contract van Thomas Buffel (foto) loopt af, binnenkort staat met de 36-jarige aanvoerder een tweede gesprek gepland. Daaruit moet blijken of Buffel er nog een jaartje bijdoet. Boëtius (foto) presteert wisselvall­ig, maar heeft duidelijk potentie. Als ze hem willen houden, moet Genk ten laatste 48 uur na de laatste wedstrijd de optie in zijn contract lichten. Of de prijs, die in de optie vermeld staat, heronderha­ndelen. In elk geval wordt ook uitgekeken naar versterkin­g op de flank, al dan niet in de breedte. De eerste concrete naam is die van Benson (Lierse). Tenslotte is de kans klein dat Holly Tshimanga (19), die zich niet kon doorzetten, nog een plaats krijgt in de A-kern.

Dan toch breekijzer?

Voorin is het plaatje bijna compleet met Samatta, Naranjo en het duo KarelisVan­zeir, dat volgend seizoen terugkeert na een kruisbandb­lessure. Toch is het niet uitgeslote­n dat daar nog een extra wapen aan wordt toegevoegd. Racing was eerder al op zoek naar een stevige, kopbalster­ke spits. Een breekijzer, waardoor op een andere manier een resultaat geforceerd kan worden. Maar ook hij zal goeie voetjes moeten hebben, het is in de visie van trainer Stuivenber­g en TD de Condé een conditio sine qua non. Dat maakt de zoektocht bijzonder moeilijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium