Het Belang van Limburg

WOUT WIJSMANS

Eist het volle pond

- Leo PEETERS

Wie grijpt het thuisvoord­eel in de slijtagesl­ag om de landstitel: Maaseik of Roeselare? Dat is vanavond de inzet van de tiende en laatste wedstrijd in de play-offs. Wout Wijsmans trekt met Maaseik naar Aalst, Roeselare speelt uit in Antwerpen. Na de nederlaag tegen Antwerpen eist technisch directeur Wout Wijsmans dat zijn spelers alles geven tegen Aalst. “We moeten nu echt bevestigen. We hadden vier punten voorsprong. Dan denk je: de eerste plaats is binnen. Niet dus: Roeselare is teruggekee­rd tot op één punt.”

Hoe komt het dat Maaseik zich alweer laat vloeren door Antwerpen?

“Je kan het vergelijke­n met de manier waarop Club Brugge verloor tegen Anderlecht. Iedereen moet goed beseffen, waarmee hij bezig is. Maaseik

toonde niet de juiste instelling.”

In Aalst is minimum 2-3 nodig voor de eerste plaats. Hoe schat je de kansen in?

“Roeselare zal volgens mij weinig moeite hebben met Antwerpen. We moeten dus alleen naar onszelf kijken en Aalst aanpakken als was het al de finale. We krijgen niets cadeau.”

Is de groep niet genoeg bezig met de essentie?

“Ach, coach Castellani praat met Italië en Polen. Bontje tekende al in Achel. Er zijn de geruchten over aanvaller Jolan Cox van Antwerpen. Tussen hem en Maaseik is het

Wout WIJSMANS (financiële) water veel te diep. Spelers moeten in deze fase niet bezig zijn met een transfer.”

Hoe belangrijk is die eerste startplaat­s?

“Reken zelf: bij drie finales speel je twee keer thuis, in vijf finales drie keer. Commerciee­l en sportief voordelig. In eigen huis kan je ook sneller het verschil maken.”

De kalender van de finales staat nog steeds niet vast.

“Enkele dagen te gaan nog… en ja, het is raden naar de data. Door het gerechteli­jke kortgeding van de Liga tegen de bond. Heel jammer allemaal. Kan de nationale ploeg dan echt geen drie dagen van de voorbereid­ing missen? Wat de bond wil, is fysiek moordend. Het is een heel eind rijden tussen Maaseik en Roeselare. Vijf finales in negen dagen? Al dat rap-rap is geen reclame.”

Iedereen moet goed beseffen, waarmee hij bezig is. Maaseik toonde tegen Antwerpen niet de juiste instelling

Is een derde landstitel voor jou een grote droom?

“O ja. Alleen de kampioen haalt rechtstree­ks de poules van de Champions League. De finalist speelt de voorronde. Voorzitter Mathi Raedscheld­ers is die eerste ronde genegen. Dat begrijp ik wel, want je speelt meer Europese wedstrijde­n. Maar ik pak liefst de titel. Laat ons echter eerst afrekenen met Aalst.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Wout Wijsmans rekent erop dat Maaseik de play-offs als leider afsluit.
FOTO DICK DEMEY Wout Wijsmans rekent erop dat Maaseik de play-offs als leider afsluit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium