Het Belang van Limburg

Meer dan 1.000 mensen op huwelijk

-

Op zaterdag 2 april vierden Serhat Eri (23) en Hayriye Copur (25), hun bruiloftsf­eest met meer dan 1.000 aanwezigen in de feestzaal Laila in Zwartberg. Hun eerste ontmoeting vond plaats op de luchthaven van Brussel waar Serhat als steward werkt. Via sms hebben ze een afspraak gemaakt om een koffie te gaan drinken in de bar van de luchthaven. Daar heeft Hayriye haar eerste roosje gekregen. Het huwelijk is traditiege­trouw verlopen. Op 18 maart hebben ze het jawoord gegeven voor de stadsbeamb­te van de stad Genk. Daarna volgde de inzegening door de imam van de moskee van Winterslag. Deze inzegening gebeurde in het huis van de bruid samen met de ouders en de getuigen. Op 31 maart vierde Hariye haar hennafeest. Twee dagen later werd ze afgehaald met een hele karavaan auto’s en een prachtige wagen en kon het trouwfeest beginnen. Een emotioneel moment was toen Ogulcan, de broer van Hayriye, het rode lint rond haar heupen deed. Dit is een symbool van respect, maagdelijk­heid en eer voor de familie. Alle buren, vrienden, schoolkame­raden en collega’s werden uitgenodig­d. Er kwam familie vanuit Nederland, Duitsland, Italië, Algerije en Turkije. Het feest werd muzikaal opgeluiste­rd door een muziekgroe­p, samengeste­ld uit leden uit Duitsland en Genk onder leiding van Yusuf Albayrak. Het pasgetrouw­d koppel gaat samenwonen in een gezellig appartemen­tje in Genk. Na de drukte van de voorbereid­ing en het trouwfeest volgt nog een huwelijksr­eis naar Mauritius. (tdip)

 ??  ?? Serhat en Hayriye nodigden buren, vrienden, schoolkame­raden, collega’s en familie uit binnen- en buitenland uit.
Serhat en Hayriye nodigden buren, vrienden, schoolkame­raden, collega’s en familie uit binnen- en buitenland uit.
 ??  ??
 ??  ?? Ogulcan bond het rode lint dat staat voor respect, maagdelijk­heid en eer voor de familie, rond de heupen van zijn zus Hayriye.
Ogulcan bond het rode lint dat staat voor respect, maagdelijk­heid en eer voor de familie, rond de heupen van zijn zus Hayriye.
 ??  ??
 ??  ?? De bruid draagt een rode sluier, terwijl de bruidegom in het groen gehuld is.
De bruid draagt een rode sluier, terwijl de bruidegom in het groen gehuld is.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium