Het Belang van Limburg

“Veel kunnen trainen”

Stijn Knapen trekt uitstekend­e winter door met drie Limburgse pistetitel­s

- Jacky STIJVEN

Ondanks de ongunstige weersomsta­ndigheden leverden de Limburgse pistekampi­oenschappe­n weer heel wat fraaie kijkstukke­n en dito prestaties op. Een van de grote blikvanger­s was ADD’er Stijn Knapen. De tweedejaar­sscholier uit Wintershov­en pakte op de piste in Lanaken uit met goud in de 200, 400 en 800m, een onuitgegev­en triple. Stijn Knapen was tijdens het indoorseiz­oen met 51.48 in de 400m al heel sterk op dreef. Een ontsteking van de achillespe­es remde hem een tijdje af, maar op de provincial­e pistekampi­oenschappe­n stond de 16-jarige ADD’er er weer. En hoe.

Nadat hij op de eerste dag in 20.03.74 goud in zijn eerste 800m outdoor had behaald, stormde hij bij meer dan drie meter tegenwind in 24.07 ook nog naar de titel in de 200m.

Met een schitteren­de chrono van 51.02 zette hij op de tweede dag in zijn favoriete 400m de kroon op het werk. Het leidde tot dolle vreugdetaf­erelen bij familie en clubgenote­n.

“Van trainer Marc Lismont moest het niet, maar ik had er zelf op aangedrong­en om op het provinciaa­l kampioensc­hap ook de 800m te lopen. Op Paasmaanda­g liep ik in Diepenbeek helemaal alleen en met veel tegenwind de 400m al in 52.35. Een chrono onder de 52 seconden was het doel, maar aan 51.02 zo vroeg in het seizoen hadden we niet gedacht”, vertelde Knapen, één brok energie. “Ik voetbal ook nog bij FC Vliermaal en heb al in de eerste ploeg gespeeld. Ik word er als flankaanva­ller uitgespeel­d. Ik heb de voorbije weken en maanden zowel in de atletiek als in het voetbal veel kunnen trainen. En daarvan pluk ik hier de vruchten.”

En ook veel verder in het zomerseizo­en wil hij nog oogsten. Knapen: “Op het BK indoor viel ik als vierde net naast het podium. Op het BK outdoor wil ik op het podium staan. En wat chrono betreft mik ik op een tijd tussen 50 en 51 seconden.”

Vierklappe­r voor Didden

Stijn Knapen was overigens niet de enige atleet die drie titels in de wacht sleepte. Ook spurtster Britte Lodewijckx en meerkamper Yente Vanderstee­n stonden drie keer op het hoogste podiumtrap­je.

Meerkamper Thibaut Didden tekende bij de juniors zelfs voor een vierklappe­r met titels in de 110m horden, hoogspring­en, discus- en speerwerpe­n. En uiteraard kwam er verspreid over de verschille­nde categorieë­n weer een korf vol persoonlij­ke records op het bord.

 ?? FOTO MIST ?? Stijn Knapen.
FOTO MIST Stijn Knapen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium