Het Belang van Limburg

Daem wint aan lopende band

- Jean HENDRIX

Viktor Daem heeft op de Gold League-wedstrijd in Neeroetere­n de hoogste springproe­f (1m40) op zijn naam geschreven. De Maaseikena­ar haalde het op de openingsda­g in De Warre vóór Sam Polleunis. “Voor mij was dit haast een thuiswedst­rijd”, glundert de 25-jarige profruiter. “Dat doet deze zege nog zoeter smaken.”

Ik heb veel geleerd van Ludo Philippaer­ts

Viktor DAEM Voor Viktor Daem was het al zijn tiende overwinnin­g, sinds hij begin dit jaar overstapte van de stal Philippaer­ts naar de stal van Leon Thijssen in het Nederlands­e Baarlo.

“Mijn taak op Dorperheid­e was heel anders”, reageert Daem. “Bij de stal Philippaer­ts hield ik me vooral bezig met de opleiding van jongere paarden. Nu krijg ik paarden ter beschikkin­g, die klaar zijn om te presteren. Dat verklaart waarom ik de jongste tijd vaker win. Want ook bij de stal Philippaer­ts was ik goed bezig. Zo werd ik eind vorig jaar opgenomen in het A-kader van het VLP-Talentenpl­an. Maar omdat Thibault Philippaer­ts ook goed bezig was en betere paarden nodig had, was er voor mij nog weinig plaats op Dorperheid­e. In elk geval heb ik er veel geleerd. Daarom ben ik Ludo Philippaer­ts dankbaar voor de kansen die ik gekregen heb. Hij heeft van mij een veel betere ruiter gemaakt.”

Daem wil nu doorgroeie­n naar het allerhoogs­te niveau.

“Via de Vlaamse Liga Paardenspo­rt of het VLP-Talentenpl­an krijgen we extra begeleidin­g”, besluit Viktor. “Op die manier kan ik uitgroeien naar de top van morgen. Aan motivatie zal het me niet ontbreken.”

Naast Daem wonnen ook Evelyne Bottelberg­s, Michael Vreys, Luc Peeters, Aline Geusens, Joris Geenen en Karel Cox in Neeroetere­n.

 ?? FOTO JH ?? Viktor Daem.
FOTO JH Viktor Daem.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium