Het Belang van Limburg

Limburg boven in Antwerpen

- Kristof JACOBS

Op de laatste speeldag in de Antwerpse derde provincial­e (3C) heeft Zw. Olmen zich tot kampioen gekroond. Olmen, dat naast een Limburgs trainerstr­io liefst acht gouwgenote­n in zijn kern heeft, verzuimde het al enkele weken om het sneller af te maken, maar na de nipte 2-1-zege tegen Arendonk mocht het alsnog de champagne ontkurken. “Eindelijk”, zucht de Bilzerse doelman Christophe Staeren. “We kregen de voorbije weken al enkele kansen om de titel te pakken, maar toch liep het steeds fout. Bij heel wat spelers raakte het bobijntje af, het was gewoon op. Alles viel ook tegen, kansen werden gemist en we slikten stomme goals. Maar eind goed, al goed.”

“We hebben er inderdaad tot de laatste speeldag voor moeten knokken”, zegt trainer Luc Theunis uit Leopoldsbu­rg. “Je zag dat de stress in de ploeg geslopen was. Iedereen voelde de druk en er werd niet goed meer gevoetbald. Het is natuurlijk een ander gegeven. Voetballen voor de fun of moéten winnen is een groot verschil. Maar uiteindeli­jk kunnen we ons wel de terechte kampioen noemen. We staan al vanaf oktober op de eerste plaats, dus we hebben het zeker niet gestolen.” Op de slotdag dreigde het toch nog even fout te lopen. “Tot de 1-0 ging het goed, daarna vergaten we te voetballen en kwamen zij op gelijke hoogte. Uiteindeli­jk maakten we het tien minuten vóór tijd af met een strafschop. De ontlading was enorm groot. Logisch, want iedereen snakte er al weken naar.” “We hebben het in ieder geval goed gevierd”, lacht Theunis. “Ik weet niet hoe laat het geworden is. Het was een plezante bedoening in de kantine. En voor de gelegenhei­d hadden we allemaal een wit hemd aangetrokk­en, met een blauw strikje.” De coach verwacht dat zijn ploeg gewapend is voor tweede provincial­e.

“Op twee jongens na heeft iedereen bijgeteken­d. Daarnaast hebben we een vijftal versterkin­gen binnengeha­ald. Ik denk dat we met deze groep zeker een goed figuur kunnen slaan in tweede.”

 ?? FOTO SMB ?? De Limburgers bij Olmen: Boven (vlnr): keeperstra­iner Stein Kenens, Memhet Arslan, Christophe Staeren, Martijn Plessers, Pieter Thijs. Onder (vlnr): Yelle Sterckx, Mike Dierick, Tim Mannaerts, Jelle Claes, Beau Stultiens.
FOTO SMB De Limburgers bij Olmen: Boven (vlnr): keeperstra­iner Stein Kenens, Memhet Arslan, Christophe Staeren, Martijn Plessers, Pieter Thijs. Onder (vlnr): Yelle Sterckx, Mike Dierick, Tim Mannaerts, Jelle Claes, Beau Stultiens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium