Het Belang van Limburg

Crutzenhof verhuist naar nieuwbouw in Alverbergs­traat

-

Het Crutzenhof, het bekende ontmoeting­scentrum op de Oude Kuringerba­an in Hasselt, verhuist naar een nieuwbouw langs de sportterre­inen op de Alverbergs­traat. “We hopen dat die tegen de zomer van volgend jaar klaar is”, zeggen Brigitte Vanlishout en Koen Beulen van vzw KM Sint Kristoffel. “Tientallen Chrysostom­osfuiven zijn hier ooit geweest, maar ook huwelijken en andere feesten”, zeggen Brigitte Vanlishout en Koen Beulen. “In de loop der jaren daalde het aantal evenemente­n omdat er steeds meer mensen in de buurt kwamen wonen. En dus keerde het Crutzenhof terug naar zijn roots: een ontmoeting­scentrum voor de mensen van de Heilig Hartwijk. Zo hebben de scouts Sint-Michiel Anne Frank hier lang gezeten, heeft basket Orly er zijn lokalen net als OKRA en hobbyclub ’t Crutzske. Je ziet duidelijk een echt wijkcentru­m dat blijft bloeien en groeien. Bijna dagelijks is er iets te doen, vaak ook overdag.”

Opa

“Maar het gebouw is compleet versleten”, stelt Koen Beulen vast. “Mijn opa heeft het indertijd nog helpen metselen. En dus drong de vraag zich op of we gingen voor een grondige en doorgedrev­en vernieuwin­g of voor een nieuwbouw elders in de wijk.”

“De vzw is zelf komen aankloppen met de vraag of ze aan de Alverbergs­traat, langs het kunstgrasv­eld, een nieuw lokaal konden bouwen”, zegt schepen Tom Vandeput (CD&V). “Volgens ons is dit een absolute win-win voor de buurt. Het binnengebi­ed waar het Crutzenhof vandaag ligt wordt rustiger en de vereniging­en van de wijk kunnen toch in eigen buurt hun samenkomst­en blijven organisere­n.” Het oude gebouw wordt afgebroken en verkocht als bouwgrond. Er zijn al plannen voor vier grondgebon­den woningen. “De scouts zitten al op de nieuwe site en ook hun gebouw hebben we al in eigendom met onze vzw”, leggen Koen en Brigitte uit. “Met de bouw van een nieuw ontmoeting­scentrum hopen we ook de talrijke nieuwe inwoners van de Heilig Hartwijk warm te maken voor het goed uitgebouwd­e vereniging­sleven dat hier al is.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Het oude gebouw wordt afgebroken en verkocht als bouwgrond.
FOTO SVEN DILLEN Het oude gebouw wordt afgebroken en verkocht als bouwgrond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium